h

Nieuws uit 2009

17 december 2009

Motie van wantrouwen tegen wethouder

De SP heeft maandag tijdens de behandeling van de vierde baan Snowworld een motie van wantrouwen ingediend. De druppel die de emmer van de fractie deed overlopen was het optreden van wethouder Emmens rond Snowworld. Het doordrukgedrag en het niet beantwoorden van vragen vindt de SP een bestuurder onwaardig. Door de dossier Snowworld was de limiet bereikt, maar de SP is al langer ongelukkig met het zwakke optreden van deze wethouder.

Lees verder
15 december 2009

Vierde baan Snowworld door raad gedrukt

In de raadsvergadering van 14 december is Snowworld alsnog door de gemeenteraad heengedrukt. De SP is kwaad over het besluit dat amper een maand valt na het wegstemmen van de voorkeursvariant. Het besluit waar de raad goedkeuring voor heeft verleend is wezenlijk niet anders dan wat er eerder voorgesteld is. Het scheelt net 20 meter, het natuurstergebied wordt alsnog aangetast en er zijn geen garanties dat de vierde baan niet een sta-in-de-weg in het landschap gaat vormen.

Lees verder
15 december 2009

Met succes: geen 52 koopzondagen!

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 december 2009 heeft een meerderheid van de raad tegen het voorstel van verruiming van het aantal koopzondagen gestemd. De intensieve samenwerking van de SP, ChristenUnie/SGP en het CDA onder de naam '6 is genoeg' heeft haar vruchten afgeworpen. Dankzij deze partijen is er cijfermateriaal geleverd waarop een gedegen beslissing heeft kunnen plaatsvinden. Het college van B&W had dit verzuimd te doen.

Lees verder
11 december 2009

SP: Geen behandeling vierde baan Snowworld tijdens komende raadsvergadering

Vandaag heeft de SP een oproep verstuurd naar alle raadsleden om aanstaande maandag tijdens de raadsvergadering het punt van de vierde baan van Snowworld van de agenda af te halen. De SP is van mening dat het college van B&W het eerder genomen besluit van de gemeenteraad naast zich neerlegt en nu met gelegenheidsargumentatie als nog de vierde baan van Snowworld door de raad wil drukken.

Lees verder
9 december 2009

Geen uitbreiding aantal koopzondagen in Zoetermeer

Tijdens de raadscommissie Samenleving van 1 december 2009 hebben de SP, ChristenUnie/SGP en het CDA zich gezamenlijk verzet tegen uitbreiding van het aantal koopzondagen. Het college van B&W wil heel Zoetermeer toeristisch verklaren. De huidige winkeltijdenwet maakt het dan mogelijk dat de winkels iedere zondag geopend zijn.

Lees verder
26 november 2009

Daniël Westhoek lijsttrekker SP

Op woensdag 25 november is tijdens de ledenvergadering Daniël Westhoek door de leden gekozen tot lijsttrekker van de SP. Daniël Westhoek zal de lijst van de SP aanvoeren tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2010 plaats zullen vinden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier