h

Nieuws uit 2014

10 december 2014

Onduidelijkheid en onvrede over vervoersbewijzen HTM

Recent heeft de SP kennis genomen van de wijzigingen omtrent vervoersbewijzen die de HTM in 2015 wil invoeren. De SP juicht de normalisering van het kilometertarief toe. Minder blij is de SP met de flinke prijsverhoging en versobering in het keuzeaanbod die geldt van abonnementen en losse kaartjes.

Lees verder
5 december 2014

Participatiewet uitholling van werknemersrechten

Deze week heeft de gemeenteraad het beleid rondom de Participatiewet aangenomen. Hierbij zet de raad een stap verder in de richting van het ondermijnen van werknemersrechten. De werkgevers krijgt lekkers, de bijstandsgerechtigde de roe.

Lees verder
14 november 2014

Ook deze raad bezuinigt niet op zichzelf

De SP heeft tijdens de behandeling van de begroting aan de gemeenteraad voorgesteld om 10% te korten op de onkostenvergoeding die zij ontvangen. Omgerekend komt dit neer op € 30,- bruto per maand minder inkomsten. Dit voorstel heeft de SP ook de voorgaande twee raadsperioden ingediend. Toen was er geen meerderheid. Ook deze keer kon het voorstel van de SP niet op een meerderheid van de gemeenteraad rekenen. Alleen GroenLinks stemde voor het voorstel van de SP.

Lees verder
13 november 2014

Wethouder zegt toe te kijken naar exorbitante huurstijgingen

Tijdens het begrotingsdebat heeft wethouder Kuijper (PvdA) de SP toegezegd dat hij in gesprek zal treden met woningbouwcorporaties over de soms exorbitante stijging van huren wanneer een nieuwe bewoner een huurhuis betrekt. De verschillen lopen soms op tot meer dan € 100 huur in vergelijking met bijvoorbeeld de buren die in eenzelfde huis wonen. De SP ziet graag dat er afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld de maximale stijging van de huur wanneer een huurwoning vrij komt en een nieuwe bewoner deze betrekt.

Lees verder
12 november 2014

Stadsmuseum blijft ook in 2015 open

Tijdens de behandeling van de begroting heeft de SP voorgesteld om eenmalig extra geld ter beschikking te stellen voor het Stadsmuseum. Dit naar aanleiding van een noodkreet van het Stadsmuseum dat als er geen extra subsidie komt zij de deuren per 1 januari 2015 moet sluiten. In 2015 zal er door de raad gesproken gaan worden over de besteding van het geld voor kunst en cultuur en dus ook over de mogelijke toekomst van het Stadsmuseum. De SP wil niet dat het Stadsmuseum voor deze discussie de deuren al heeft gesloten. Tijdens het debat over de begroting heeft de wethouder van kunst en cultuur, Paalvast (D66), toegezegd dat hij de continuïteit van het stadsmuseum in 2015 garandeert. 

Lees verder
12 november 2014

Gratis WiFi in de Randstadrail

De kans is groot dat Zoetermeerse reizigers binnenkort gebruik kunnen maken van een gratis WiFi netwerk in de Randstadrail. Een voorstel van de SP om dit mogelijk te maken werd gisteren tijdens het begrotingsdebat unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier