h

Nieuws uit 2015

6 november 2015

Kandidaat-voorzitters Ron en Sharon in Leiden

Aanstaande woensdag, 11 november, komen kandidaat-partijvoorzitters Sharon Gesthuizen en Ron Meyer naar Leiden. Ze presenteren zich voor alle leden van de afdeling Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Voorschoten, Zuidplas en Zoetermeer, in het partijpand aan de Marnixstraat in Leiden.

Lees verder
19 oktober 2015

Zoetermeer moet vluchtelingen verwelkomen

Je zal de afgelopen tijd in de media veel berichten hebben gezien over vluchtelingenstromen die richting Europa komen. Op de vlucht voor oorlog en op zoek naar een menswaardig bestaan maken deze mensen levensgevaarlijke tochten. In veel Nederlandse gemeenten worden vluchtelingen opgevangen en ook Zoetermeer wil haar steentje bijdragen in deze crisis. De SP heeft samen met andere partijen een motie ingediend om het college opdracht te geven te onderzoeken wat we kunnen doen als gemeente en hoe we als stad onze internationale solidariteit kunnen laten zien in deze crisis. Deze motie is unaniem aangenomen.

Lees verder
7 oktober 2015

Omstreden econoom strijkt € 775.000 op voor dubieus advies

De omstreden Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin gaat voor het astronome bedrag van € 775.000 een soortgelijk advies aan de Metropoolregio Rotterdam–Den Haag geven als dat hij eerder voor € 300.000 aan de provincie Utrecht heeft gegeven. Critici vinden dat het weggegooid geld is.

Lees verder
7 oktober 2015

Dutch Water Dreams voor de zoveelste keer failliet

Dutch Water Dreams is wederom failliet. De rechtbank in Den Haag heeft maandag 5 oktober het faillissement over Dutch Water Dreams uitgesproken. Dit is met name jammer voor de medewerkers die hun baan verliezen en voor de Zoetermeerse belastingbetaler die nog een flink bedrag aan erfpachtcanon van het bedrijf tegoed heeft. Maar het is ook geen verrassing.

Lees verder
30 september 2015

Succesvolle bijeenkomst “Stop Werken zonder loon”

Ruim 50 mensen kwamen maandagavond af op de bijeenkomst "Stop Werken zonder loon". Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst werd ingegaan op de ervaringen die mensen in de bijstand hebben met werken zonder loon en wat we kunnen doen om werken zonder loon te stoppen en verdringing tegen te gaan.

Lees verder
25 september 2015

SP-raadslid Lennart Feijen vrijgesproken vanwege Hilbrand Nawijn racist noemen

SP-raadslid Lennart Feijen is vrijdag 25 september vrijgesproken van smaad, laster en belediging. LHN-raadslid Hilbrand Nawijn had vorig jaar aangifte tegen hem gedaan omdat Feijen hem op Twitter een racist noemde toen Nawijn tijdens een gemeenteraadsvergadering de islamitische geloofsgemeenschap discrimineerde.

Lees verder

Pagina's

U bent hier