h

Nieuws uit 2023

23 november 2023

SP STEMMERS BEDANKT!

Foto: landelijke SP
10 november 2023

Uitbetaling energie toeslag.

Foto: Pixaby gratis foto

3 oktober 2023 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Energietoeslag 2023. Vanaf dat moment konden Gemeenten kunnen daardoor beginnen om huishoudens op of net boven het sociaal minimum te helpen met de hoge energiekosten. De gemeente
Rotterdam heeft al bekend gemaakt half oktober te gaan uitbetalen (bron: Energietoeslag
2023 kan worden uitbetaald - Gemeente.nu).
Daarnaast hebben niet alleen huishoudens die onder de armoedegrens leven geldzorgen.
Ook gezinnen met een inkomen van 120 tot 130 procent van de armoedegrens ervaren vaak geldzorgen, bijvoorbeeld door schuldenproblematiek, stijgende vaste lasten,
achterblijvende inkomens en de flexibilisering van de arbeidsmarkt.
De SP heeft vorige week telefonisch contact met de gemeente gehad hierover en daarin werd gezegd dat Zoetermeer momenteel het proces aan het inrichten is en dat het nog niet bekend is hoe lang dit gaat duren en of de uitbetaling automatisch gaat plaatsvinden. We vinden het schandalig dat de uitbetaling van het tweede deel van de energietoeslag pas in januari gaat plaatsvinden en hebben het college dan ook opgeroepen om op dit punt te versnellen. 

Lees verder
10 november 2023

Bestaanszekerheid!

Foto: monique van damme

De raad heeft maandag 6 november van 's morgens tot laat in de avond uitgebreid gesproken over de begroting en het beleid van de gemeente Zoetermeer voor de komende jaren.

Lees verder
30 oktober 2023

Hoop voor onze spoedeisende hulp!

Foto: Annemiek Kamphuis

Een voorstel van ons Tweede Kamerlid Jimmy Dijk om meer zekerheid te bieden voor de spoedeisende hulp in ziekenhuiszorg werd door een meerderheid van de Tweede Kamer gesteund. De SP diende samen met CDA en PvdA  een voorstel hierover in. Vele acties, ook onze afdeling SP Zoetermeer knokt maanden met inwoners voor behoud van ons volwaardig ziekenhuis, van inwoners, zorgverleners en jawel gemeenteraden heeft ertoe geleid dat meerdere politieke partijen de afbraak van ziekenhuiszorg nu willen stoppen. Volgens Jimmy Dijk heeft de inzet en het verzet van al deze mensen tot deze verandering en dit succes geleid. 

Lees verder
12 oktober 2023

"Zorg gaat altijd voor de euro!"

Foto: Annemiek Kamphuis

De SP Zoetermeer is een petitie gestart tegen de sluiting van diverse afdelingen van het HagaZiekenhuis Zoetermeer. Inmiddels is vorige week het bericht naar buiten gekomen dat de intensive care per direct gesloten is. Door middel van een agenderingsverzoek van de SP, PvdA, CDA en PVV, is dit onderwerp op de agenda gezet en de heer van der Meer, bestuursvoorzitter van het HagaZiekenhuis Zoetermeer, uitgenodigd om een toelichting te geven tijdens de commissievergadering van maandag 9 oktober.

Lees verder
30 september 2023

Ook getekend voor behoud volwaardig ziekenhuis in Zoetermeer?

Foto: Annemiek Kamphuis

Onze stad werd verrast door het bericht ‘Langeland Ziekenhuis Zoetermeer in de toekomst flink uitgekleed’ van Omroep West op 19 mei 2022. De uitleg die bestuursvoorzitter Eringa heeft gegeven in een besloten bijeenkomst aan de Zoetermeerse raad hebben de zorgen niet kunnen wegnemen, alleen maar vergroot!. Belanghebbenden, verloskundigen en huisartsen, hebben ingesproken om aan te geven wat het voor zorgverleners in onze stad zou betekenen als de intensive care, spoedeisende eerste hulp en de acute geboortezorg niet meer beschikbaar zijn. En de gevolgen zijn flink.

Lees verder

Pagina's

U bent hier