h

Nieuws uit 2021

24 december 2021

Fijne Kerst en een strijdbaar 2022.

Foto: Marga Berendse

Fijn kerst en menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid, solidariteit in 2022. Dat is de wens van SP Zoetermeer aan de inwoners van Zoetermeer. Jan, Piet, Marga en Annemiek waren te vinden in Stadshart om mensen fijne feestdagen te wensen. Een stem op de SP is harder nodig dan ooit om weer te kunnen leven in plaats van te overleven. Ook in Zoetermeer. Er groeien steeds meer kinderen in armoede op, huizen worden gesloopt om dure woningen ervoor in de plaats te bouwen, er is veel bezuinigd op openbare voorzieningen om de begroting sluitend te kunnen houden. De zorg verkeert in zwaar weer. Er is werk aan de winkel.

Lees verder
12 december 2021

De gemeenten lopen leeg op jeugdzorg, in Zoetermeer is het niet anders.

Foto: Pixaby gratis foto

In de jeugdzorg staan vrijwel alle financiële seinen op rood. Desondanks zien binnen- en buitenlandse investeringsfondsen jeugdzorg als een aantrekkelijke markt. De Nederlandse jeugdzorg is onvoldoende beschermd tegen op winst beluste investeerders, stellen deskundigen.

Lees verder
14 november 2021

Zoetermeer, voor ons allemaal

Foto: Marga Berendse

“Wij gaan er een mooie campagne van maken en gaan knallen”, aldus Jan Velner die unaniem door de leden van de SP is gekozen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Jan Velner heeft ervaring als raad- en commissielid en kent de klappen van de zweep wel. Hij is rustig en integer en weet vaak de vinger op de zere plek te leggen. Monique van Damme, nummer 2 en nieuwkomer binnen de politiek is een bekende in de stad. Zij is activistisch en strijdt al jaren tegen Vestia. De rest van de top 10 bestaat uit mensen met ervaring binnen de partij of in de raad. Samen met de anderen op de verkiezingslijst gaat de strijd door voor een socialer Zoetermeer.   

Lees verder
8 november 2021

Tijdelijke opvang statushouders

Foto: Annemiek Kamphuis

De SP heeft tijdens de (extra) raadsvergadering van maandag 25 oktober tegen de opvang van statushouders in de voormalige gevangenis van Zoetermeer gestemd.

Lees verder
17 oktober 2021

Eigen onderhoudsmonteur en inspraak!

Foto: Marga Berendse

Foto: Marga Berendse
Lees verder
7 augustus 2021

Veel vragen over de sluiting van buurtcentrum De Vlieger!

Foto: Pixaby gratis foto

Met verbazing las de SP-fractie het artikel in het Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van 30 juli 2021 dat buurtcentrum De Vlieger op 1 september 2021 haar deuren gaat sluiten en ondergebracht zal worden bij inZet, een samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van zorg en welzijn, aan de Nathaliegang in Zoetermeer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier