h

Nieuws uit 2020

18 december 2020

Gemeente Zoetermeer maakt beleid van de motie toeslagenaffaire!

Foto: SP landelijk

Zoetermeer zoekt gedupeerden toeslagenaffaire.

Lees verder
15 december 2020

Wij gaan voor een eerlijker samenleving.

Foto: SP landelijk

Op het XXVste congres 12 december 2020 is ons partijprogramma ‘Stel een daad’ aangenomen. Ongeveer negen maanden geleden is de programmacommissie begonnen met het programma, 32000 mensen hebben eraan meegewerkt, het concept is naar de afdelingen gestuurd, besproken in afdelingen, besproken in regio conferenties, weer naar afdelingen gestuurd en besproken tijdens ledenvergaderingen en weer besproken op het congres. “Deze kleine kunnen we meenemen naar de verkiezingen”, aldus Ronald van Raak, voorzitter van de programmacommissie.

Lees verder
11 december 2020

Motie Kerstbonus toeslagenaffaire

Foto: SP landelijk

Tot onze verrassing dienden twee partijen uit Zoetermeer, D66 en PvdA, een motie in over de “kersttoeslag” voor gedupeerde ouders van de belastingaffaire. Zoals jullie weten zijn SP (Renske Leijten) en CDA (Pieter Omtzight) in Den Haag al een tijdje hard aan het werk om alles over de toeslagenaffaire boven tafel te krijgen. Omdat de beloofde en terechte compensatie erg lang duurt is er besloten om gedupeerde ouders alvast 750 euro toe te kennen voor de kerst. In het hele land is SP bezig om een motie in te dienen om de “kersttoeslag” niet te belasten. Het is de bedoeling dat ouders het bedrag ontvangen in zijn geheel en niet dat de gemeente het een en ander met elkaar gaat verrekenen. We zijn blij dat andere partijen steeds meer in de lijn van de SP gaan denken. Uiteraard hebben wij de motie mede ingediend.

Lees verder
5 december 2020

Toeslagenaffaire.

Foto: SP landelijk

Duizenden ouders zijn onterecht door de Belastingdienst beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. Eén foutje in een formulier, of een gastouderbureau waar je bij zat die een fout maakte, was voldoende om als fraudeur te boek te staan. Ook tienduizenden andere mensen die hun belastingaangifte deden kwamen automatisch en onterecht als fraudeur in het systeem te staan.  

Lees verder
4 december 2020

Dag van de rechten van de mens. Write for rights.

Foto: Annemiek Kamphuis

Meer dan 6.6 miljoen brieven schreven we vorig jaar wereldwijd tijdens Amnesty’s jaarlijkse schrijfevenement Write for Rights. In Nederland schreven we zelfs twee keer zoveel brieven als het jaar ervoor: meer dan 332.000. Brieven schrijven voor rechtvaardigheid hebben effect. Daarom organiseert Amnesty international weer het jaarlijkse schrijfevenement Write for Rights. Vorig jaar organiseerden wij een schrijfavond in ons SP partijpand aan de Stadhoudersring. Omdat we nu niet  bij elkaar kunnen komen organiseren wij een kleinschalig evenement. We schrijven thuis. Wilt u mee doen en thuis brieven schrijven? Laat het weten door een mail te sturen naar miek.roes@hotmail.com. Wij mailen of sturen u een voorbeeldbrief die u thuis kunt schrijven. Gooi de brief in de brievenbus van Stadhoudersring 12A en wij zorgen ervoor dat het wordt verstuurd naar de plaats van bestemming. Bij vragen app gerust. 06-82280566.

Lees verder

Pagina's

U bent hier