h

Nieuws uit 2020

21 september 2020

Nieuwsflits Actiecomité Slopen? Nee!

Foto: Annemiek Kamphuis

Het actiecomité Slopen? Nee! Is druk bezig met het verzamelen van bezwaren tegen de voorgenomen sloop van de 23 twee kamerwoningen aan het Westergo en Salland. Er zijn al veel bezwaren binnengekomen op de inleveradressen, zowel van de huurders als omwonenden. De voorgenomen sloop en de onduidelijkheid wat er voor in de plaats gaat komen houdt de gemoederen bezig. Het idee dat er misschien dubbellaags terug gebouwd gaat worden vinden vooral omwonenden verontrustend i.v.m. de privacy. Het aangezicht van de wijk gaat veranderen en het zal lange tijd veel overlast geven.

Lees verder
7 september 2020

DIFTAR, GEEN GOED IDEE!

Foto: Pixaby gratis foto

In oktober kiest de gemeenteraad voor een nieuw afvalsysteem: het bekende DIFTAR. Bij DIFTAR wordt de hoogte van de afvalstoffenheffing gebaseerd op het aantal keer dat er restafval wordt ingeleverd, naast het vaste deel. De SP wil geen DIFTAR. Bent u tegen DIFTAR? Geef dit aan bij het meldpunt, rechts op deze site. Zo krijgen we inzicht hoe de bewoners van Zoetermeer erover denken.

Lees verder
4 september 2020

Schoenen, laarzen, klompen, slippers,pantoffels. #MALIEVELD

Foto: Annemiek Kamphuis

Bedankt voor het applaus, maar dit is niet voldoende!!! Maak de zorg weer interessant om te werken. Verlaag de werkdruk en verhoog de salarissen is een kreet van zorginstelling Ipse de Bruggen vastgemaakt aan laarzen voor het Malieveld.  Veel gepassioneerde zorgmedewerkers hebben schoenen, klompen en laarzen gebracht naar ons partijpand in Zoetermeer, een van de vele inzamelpunten door het hele land. Ideeën om de werkdruk te verlagen en ideeën om geld te besparen, de stress te verminderen zijn met ons gedeeld. Waarom wordt er niet geluisterd naar de mensen op de werkvloer? Onbegrijpelijk!

Lees verder
28 augustus 2020

"Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel!"

Foto: Annemiek Kamphuis

"Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel!" Het motto van zorgverleners die zoveel mogelijk schoenen gaan verzamelen. Deze schoenen gaan we op het malieveld neerzetten en staan symbool voor de plek waar jij had willen staan op 05 september. Zaterdag 05 september is er de grote online zorgactie. Een groep zorgverleners wil meer dan alleen online actie voeren, en hebben de SP gevraagd om hun initiatief te ondersteunen. 

Lees verder
19 augustus 2020

De antwoorden over voorgenomen sloop 23 sociale huurwoningen zijn binnen!.

Foto: Mehmet Karahan

In april heeft SP Zoetermeer vragen gesteld aan het college over de voorgenomen sloop van 23 sociale huurwoningen in Meerzicht. Na herhaaldelijk informeren is de beantwoording eindelijk op 14 augustus binnen gekomen. Om de een of andere reden liet de beantwoording door het college lang op zich wachten. In de bijlage hieronder staan de vragen met daaronder de beantwoording.

Lees verder
16 augustus 2020

Waardering en respect voor Zorgverleners!

Foto: Marga Berendsen

Toen de grote bedrijven zich meldden, reden ze hen met geblindeerde busjes binnen. Ze rolden de rode loper uit. Miljarden in het vooruitzicht. Toen het zorgpersoneel zich meldde, renden ze weg. De een nog harder dan de andere. Dat heet kleur bekennen. Politieke keuzes.

Lees verder

Pagina's

U bent hier