h

Nieuws uit 2011

19 december 2011

Raad laat JJ music house in de kou staan

JJ music House is 5 jaar geleden begonnen als oefencentrum aan de Van der Hagenstraat. Inmiddels is JJ een belangrijke sociale ontmoetingsplek en een belangrijk regionaal podium dat iedere muziekliefhebber kent. Toen JJ de oude korfbalkantine, waarin ze gevestigd zijn, huurde werd afgesproken dat ze 5 jaar mochten blijven omdat er dan sportvelden en een fietspad op die plek zouden komen. Alles een stukje opschuiven kon niet omdat Holland Hall dan in het gedrang zou komen. Ondertussen is men op zoek geweest naar een andere geschikte locatie, maar er is nog niks gevonden.

Lees verder
28 november 2011

Afstel Holland Hall biedt kansen voor Van Tuyllpark

Volkstuincomplex Seghwaert en JJ Music House dreigen uit het Van Tuyllpark te moeten verdwijnen om ruimte te maken voor de prestigeprojecten van het college. Nu Holland Hall niet doorgaat ontstaat er genoeg ruimte om de overige geplande voorzieningen te realiseren zonder dat JJ Music House of de volkstuintjes hiervoor hoeven te wijken. Op de voormalige Holland Hall-locatie kunnen de hockeyvelden die in het Van Tuyllpark nodig zijn gerealiseerd worden. Het veld wat eerder op de plek van JJ Music House gepland stond kunnen we nu gewoon een stukje opschuiven.

Lees verder
25 november 2011

Beschermen arbeiders? We gaan terug in de tijd!

Maandag 21 november heeft een meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met de nota arbeidsparticipatie. Deze nota maakt het mogelijk om mensen te laten werken onder het minimumloon. Volgens de SP gaan we terug in de tijd.

Lees verder
24 november 2011

Aquapark Keerpunt zal worden verkocht

Als het aan de meerderheid van de raad ligt wordt het Aquapark Keerpunt verkocht. Dat bleek maandag 21 november, toen een meerderheid van de raad instemde met het plan om te onderzoeken of het zwembad verkocht kan worden. De SP stemde tegen het plan. De SP vindt de verkoop van het zwembad niet nodig en ook zeker niet wenselijk.

Lees verder
15 november 2011

SP stemt niet in met liberale begroting

De SP heeft donderdag 10 november tegen de begroting voor het komende jaar gestemd. De begroting was de meest liberale in jaren. De begroting ademt veelal privatisering en zelfredzaamheid uit. In tijden van crisis kiest de SP voor het schrappen van overbodige uitgaven, zoals citymarketing en kiest de SP voor het behoud van laagdrempelige voorzieningen. Om die reden heeft de SP dan ook tegen de begroting gestemd.

Lees verder
28 oktober 2011

Volkstuintjes Seghweart

Onlangs heeft he college besloten de huur van volkstuincomplex Seghwaert per 1 januari 2013 op te zeggen. Dit verbaast de SP, zeker omdat de laatste keer dat er over dit onderwerp gesproken is de raad heeft besloten dat dat voorlopig niks verandert aan de huidige situatie. Het voorstel omtrent de uitplaatsting van de volkstuinen was simpelweg niet goed.

Lees verder

Pagina's

U bent hier