h

Nieuws uit 2007

7 december 2007

SP voert actie tegen uitverkoop thuiszorg

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is nu bijna een jaar van kracht. Deze nieuwe wet heeft al voor een hoop onrust en problemen gezorgd, zowel in de gemeente Zoetermeer als elders in het land. Hulpbehoevende mensen die zonder hulp zitten en thuiszorgmedewerkers die massaal ontslagen worden zijn enkele voorbeelden. Een duidelijk gevolg van de invoering van de marktwerking in de thuiszorg. Als SP willen wij aandacht voor de ontstane problemen in de thuiszorg en daarom zijn wij zaterdag 8 december tussen 11:00 en 15:00 in het Stadshart aanwezig om handtekeningen te verzamelen om de uitverkoop van de thuiszorg een halt toe te roepen.

Lees verder
4 december 2007

Eigen visie op het Kwadrant

In de commissie Ruimte van maandag 3 december heeft de SP een eigen visie op het kwadrant, het gebied rond het Prinses Maximaplein, gepresenteerd getiteld 'landschap door keuze'. Met dit initiatief wil de SP de commissie voorhouden dat er vele mogelijkheden zijn voor stadsontwikkeling en roept daarmee op om niet klakkeloos de smaak van het college te volgen.

Lees verder
3 december 2007

SP opent meldpunt herindicatie

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is nu bijna een jaar van kracht en heeft al voor een hoop onrust en problemen gezorgd. Een voorwaarde welke is vastgelegd in de WMO is dat iedereen met een indicatie voor huishoudelijke verzorging binnen een jaar opnieuw geïndiceerd moet worden. In veel gemeenten blijkt dat wanneer er een herindicatie plaatsvindt de hulpbehoevende vaak minder uren hulp krijgt toegewezen of dat er een zichtbare verschuiving is van zwaardere vormen van huishoudelijke verzorging naar lichtere vormen van huishoudelijke verzorging. (Verschuiving van bijvoorbeeld HV2 naar HV1) De SP Zoetermeer wil graag een goed beeld krijgen van hoe de situatie zich in de gemeente Zoetermeer ontwikkeld en heeft daarom het meldpunt herindicatie geopend.

Lees verder
28 november 2007

SP Zoetermeer houdt thema-avond 'Missie Uruzgan'

De SP Zoetermeer organiseert een lokale thema-avond die in het teken staat van de Nederlandse missie in Uruzgan. Waarom zit Nederland daar, is het wel een opbouwmissie en waarom moeten we daar weg volgens de SP.

Lees verder
16 november 2007

Zorghart: Participatie zorgt voor mooi compromis

Om in de toekomst met toenemende marktwerking overeind te blijven heeft het Lange Land Ziekenhuis de wens om op korte termijn uit te breiden. Dat veroorzaakte een jaar geleden behoorlijke onrust bij onwonenden. Na een intensieve overlegperiode werd woensdag 16 november in commissie Ruimte een mooi compromisvoorstel neergelegd

Lees verder
10 november 2007

SP verwerpt achterkamertjesbegroting

De SP hekelt de vaststelling van de begroting voor 2008 en heeft de begroting verworpen. Nog voordat er een officiele stemming plaatvond lag er al een 'gecombineerd' voorstel vol compromissen waar de raad niet over besloten heeft laat staan dat er zeker een meerderheid voor was. Er waren zo'n 70 moties ingediend waarvan het overgrote deel weer ingetrokken is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier