h

Hoop voor onze spoedeisende hulp!

30 oktober 2023

Hoop voor onze spoedeisende hulp!

Foto: Annemiek Kamphuis

Een voorstel van ons Tweede Kamerlid Jimmy Dijk om meer zekerheid te bieden voor de spoedeisende hulp in ziekenhuiszorg werd door een meerderheid van de Tweede Kamer gesteund. De SP diende samen met CDA en PvdA  een voorstel hierover in. Vele acties, ook onze afdeling SP Zoetermeer knokt maanden met inwoners voor behoud van ons volwaardig ziekenhuis, van inwoners, zorgverleners en jawel gemeenteraden heeft ertoe geleid dat meerdere politieke partijen de afbraak van ziekenhuiszorg nu willen stoppen. Volgens Jimmy Dijk heeft de inzet en het verzet van al deze mensen tot deze verandering en dit succes geleid. 

Foto: Annemiek Kamphuis

Foto: Marga Berendse

"De marktwerking werkt niet. Steeds meer afdelingen van ziekenhuizen werden gesloten omdat bestuurders, verzekeraars en kabinetten de ziekenhuiszorg wilden concentreren en centraliseren.Met ons voorstel wordt de spoedeisende hulp betaalt als een noodzakelijke voorziening en niet op basis van aantal behandelingen die er plaatsvinden", aldus Jimmy Dijk.

In Heerlen, Heerenveen, Sneek, Zutphen, Zoetermeer en op vele plekken voeren mensen, met steun van de SP, acties voor het ophouden van (streek) ziekenhuizen. Mensen geven aan dat ze een volwaardig ziekenhuis en zorg dicht in de buurt belangrijk vinden. "Er is nu een grote stap gezet in het tegengaan van de afbraak van ziekenhuiszorg in Nederland. Wat de afgelopen jaren afgebroken is, zullen we de komende jaren weer moeten opbouwen. De SP is ervan overtuigd dat dit met alle mensen die in actie zijn gekomen ook gaat lukken", Jimmy Dijk

Actie voeren loont. 

https://www.ad.nl/zoetermeer/zoetermeer-blij-tweede-kamer-maakt-zich-har...

 

 

U bent hier