h

Zoetermeer, voor ons allemaal

14 november 2021

Zoetermeer, voor ons allemaal

Foto: Marga Berendse

“Wij gaan er een mooie campagne van maken en gaan knallen”, aldus Jan Velner die unaniem door de leden van de SP is gekozen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Jan Velner heeft ervaring als raad- en commissielid en kent de klappen van de zweep wel. Hij is rustig en integer en weet vaak de vinger op de zere plek te leggen. Monique van Damme, nummer 2 en nieuwkomer binnen de politiek is een bekende in de stad. Zij is activistisch en strijdt al jaren tegen Vestia. De rest van de top 10 bestaat uit mensen met ervaring binnen de partij of in de raad. Samen met de anderen op de verkiezingslijst gaat de strijd door voor een socialer Zoetermeer.   

Onderstaande foto is de top 5 van de lijst. Jan Velner, Monique van Damme, Jan Boin, Annemiek Kamphuis en Hans van Riel.

Foto: Marga Berendse

Ivàn Beij, onze fractievoorzitter, houdt het na 8 jaar voor gezien in de raad. Hij blijft onze partij ondersteunen met raad en daad.                                                                               

Zoetermeer, voor ons allemaal; het verkiezingsprogramma van de partij is afgelopen donderdag tijdens de ledenavond ook unaniem aangenomen.

Foto: Annemiek Kamphuis

Met een grote tegenstelling tussen arm en rijk, een opkomende tweedeling, een gigantisch gebrek aan woningen en falend VVD beleid is de SP harder dan ooit nodig en met dit team gaan we de uitdaging aan. Voor een Zoetermeer waar huisjesmelkers worden aangepakt, voor meer betaalbare woningen, voor aanvullende inkomensondersteunende maatregelen om de armoede aan te pakken en geen diftar. De SP vindt jongerenwerk erg belangrijk en wil dit bevorderen en intensiveren met voorkeur op buurtniveau. Geen sollicitatieplicht vanaf 60 jaar als het aan SP Zoetermeer ligt.

 

U bent hier