h

Eigen onderhoudsmonteur en inspraak!

17 oktober 2021

Eigen onderhoudsmonteur en inspraak!

Foto: Marga Berendse

Foto: Marga Berendse

“Geld om te kopen is er niet, en voor een ander huurhuis zijn er 700 wachtenden. Ik wil wel opknappen, maar de schimmel blijft terugkomen”, zucht Monique, een huurder van Vestia. SBS6 is geweest om te kijken of er wat is veranderd in de laatste 1.5 jaar dat ze ook bij haar zijn geweest. Helaas niet! Nog altijd is er niets veranderd en ondertussen woont ze al 12 jaar in de schimmel. Monique is niet de enige huurder met problemen.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/wanhopige-vestia-huurders-zoetermeer-bieden-zwartboek-aan

Het is alweer oud nieuws, maar de gevolgen spelen nog steeds. De huurders van Vestia zijn de dupe van een derivatenschandaal veroorzaakt door de top van de corporatie. De huurders betalen de rekening.

Foto: Marga Berendse

Met huurders hebben we al tijden door het hele land actie gevoerd voor een huurbevriezing. Dat is gelukt. Nu moet onderhoud worden ingepland en de inspraak geregeld. In Delft, Den Haag en Zoetermeer zijn Vestia huurders om tafel gegaan om eisen voor de zienswijze i.v.m. de splitsing van Vestia in drie kleinere corporaties vast te stellen. Vestia verklaart dat na de splitsing de 3 corporaties weer in staat zijn een sober volkshuisvestelijk beleid te voeren. De wethouders mogen hun zienswijze geven. Afgelopen vrijdag zijn Zoetermeerse Vestia huurders naar de woonwethouder Paalvast geweest en hebben daar een uur met elkaar gesproken. Een Zwartboek is aangeboden en de twee eisen voor de zienswijze zijn doorgegeven:  

                                                     Eigen onderhoudsmonteur en inspraak!      

De huurders hopen dat de ernst van de situatie nu eindelijk wordt ingezien. Ook in Delft hebben huurders de wethouder bezocht, in Den Haag gaan ze volgende week om tafel.

U bent hier