h

Onduidelijkheid en onvrede over vervoersbewijzen HTM

10 december 2014

Onduidelijkheid en onvrede over vervoersbewijzen HTM

Recent heeft de SP kennis genomen van de wijzigingen omtrent vervoersbewijzen die de HTM in 2015 wil invoeren. De SP juicht de normalisering van het kilometertarief toe. Minder blij is de SP met de flinke prijsverhoging en versobering in het keuzeaanbod die geldt van abonnementen en losse kaartjes.

Ook heeft de SP geconstateerd dat betalen met de chipknip niet langer mogelijk is. HTM heeft hier niet of nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven, waardoor reizigers voor een verassing komen te staan. SP-raadslid Ivan Beij: ‘Ik ontvang veel klachten van reizigers die een boete hebben gekregen omdat zij geen kaartje konden kopen’.

De SP staat voor toegankelijk openbaar vervoer. Opnieuw Beij ‘Dit betekent dat het voor de reiziger betaalbaar moet zijn en dat het mogelijk moet zijn om een kaartje te kopen. Bovenstaande misstanden brengen de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Zoetermeer in gevaar’. De SP wil van het college weten wat zij gaat doen om dit aan te pakken en heeft daarover ook schriftelijke vragen gesteld.

U bent hier