h

Stadsmuseum blijft ook in 2015 open

12 november 2014

Stadsmuseum blijft ook in 2015 open

Tijdens de behandeling van de begroting heeft de SP voorgesteld om eenmalig extra geld ter beschikking te stellen voor het Stadsmuseum. Dit naar aanleiding van een noodkreet van het Stadsmuseum dat als er geen extra subsidie komt zij de deuren per 1 januari 2015 moet sluiten. In 2015 zal er door de raad gesproken gaan worden over de besteding van het geld voor kunst en cultuur en dus ook over de mogelijke toekomst van het Stadsmuseum. De SP wil niet dat het Stadsmuseum voor deze discussie de deuren al heeft gesloten. Tijdens het debat over de begroting heeft de wethouder van kunst en cultuur, Paalvast (D66), toegezegd dat hij de continuïteit van het stadsmuseum in 2015 garandeert. 

De politieke partijen in de gemeenteraad verschillen nogal van mening over de nut en noodzaak van het hebben van een Stadsmuseum. Een debat daarover vindt echter pas in de loop van 2015 plaats. Als het Stadsmuseum voor dit debat de deuren al heeft gesloten is de uitkomst van het debat in 2015 eigenlijk al zeker, dan zal er helemaal geen Stadsmuseum meer zijn. Juist daarom heeft de SP gepleit voor een eenmalige extra subsidie.

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Het is mooi dat wethouder Paalvast heeft toegezegd dat hij de continuïteit van het Stadsmuseum in 2015 garandeert. De fractie van de SP ziet in ieder geval de meerwaarde in het hebben van een Stadsmuseum. Er moet niet alleen gekeken worden naar het bezoekersaantal, maar ook naar de projecten die het Stadsmuseum in samenwerking met diverse kunstzinnige en culturele instellingen weet neer te zetten. De sociale samenhang die zij met deze projecten creëert is ook zeer belangrijk! Daarnaast heeft Zoetermeer een rijke historie die wat de SP betreft niet verloren mag gaan.”

U bent hier