h

Gratis WiFi in de Randstadrail

12 november 2014

Gratis WiFi in de Randstadrail

De kans is groot dat Zoetermeerse reizigers binnenkort gebruik kunnen maken van een gratis WiFi netwerk in de Randstadrail. Een voorstel van de SP om dit mogelijk te maken werd gisteren tijdens het begrotingsdebat unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Volgens SP Raadslid Ivan Beij past dit helemaal in de tijd waarin we leven. ‘Zeker gezien de NS treinen al een tijdje een WiFi netwerk hebben en je zelfs in sommige streekbussen al draadloos kunt internetten vind ik het hoog tijd dat HTM en de Randstadrail ook met de tijd mee gaan’. Er is volgens Beij echter ook nog een andere belangrijke reden om reizigers gratis te laten internetten tijdens hun rit. Opnieuw Beij: ‘Tegenwoordig zit zo goed als de hele randstad aan het 4G netwerk, wat natuurlijk uitstekend nieuws is, maar door het 4G netwerk zit je zo door je internetbundel heen met alle financiële gevolgen van dien.

Het is nu aan wethouder Rosier om samen met HTM en het Stadsgewest Haaglanden aan tafel te gaan om het WiFi netwerk zo snel mogelijk aan te leggen in de Randstadrail voertuigen. Beij: ‘Ik ben blij dat zowel de wethouder als de volledige gemeenteraad positief tegenover mijn voorstel staan. Nu is het zaak dat de wethouder dit zo snel mogelijk regelt, iets waar ik absoluut vertrouwen in heb.

U bent hier