h

SP opent meldpunt herindicatie

3 december 2007

SP opent meldpunt herindicatie

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is nu bijna een jaar van kracht en heeft al voor een hoop onrust en problemen gezorgd. Een voorwaarde welke is vastgelegd in de WMO is dat iedereen met een indicatie voor huishoudelijke verzorging binnen een jaar opnieuw geïndiceerd moet worden. In veel gemeenten blijkt dat wanneer er een herindicatie plaatsvindt de hulpbehoevende vaak minder uren hulp krijgt toegewezen of dat er een zichtbare verschuiving is van zwaardere vormen van huishoudelijke verzorging naar lichtere vormen van huishoudelijke verzorging. (Verschuiving van bijvoorbeeld HV2 naar HV1) De SP Zoetermeer wil graag een goed beeld krijgen van hoe de situatie zich in de gemeente Zoetermeer ontwikkeld en heeft daarom het meldpunt herindicatie geopend.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ondanks dat uit vele berichten uit het land blijkt dat er sinds de invoering van de WMO een verschuiving merkbaar is van zwaardere vormen van huishoudelijke verzorging naar lichtere vormen van huishoudelijke verzorging is hier tot op heden in de gemeente Zoetermeer geen sprake van. Echter willen wij als SP er ook zeker van zijn dat dit niet het geval zal zijn bij de herindicaties die op dit moment massaal plaatsvinden. Zeker met het oog op de huidige problemen binnen de thuiszorg. De huidige problemen mogen er niet toe leiden dat de gemeente nu ineens veel meer lichtere vormen van huishoudelijke verzorging zal gaan toewijzen!”

Met het meldpunt hoopt de SP Zoetermeer veel reacties binnen te krijgen van mensen die zelf net een herindicatie hebben gehad of mensen die iemand kennen die net een herindicatie heeft gehad. Met deze informatie kunnen wij als SP Zoetermeer direct controleren of er zich geen grote verschuiving van zwaardere naar lichtere huishoudelijke verzorging plaatsvindt.

Het enquêteformulier van het meldpunt is hier te vinden.

U bent hier