h

Zorghart: Participatie zorgt voor mooi compromis

16 november 2007

Zorghart: Participatie zorgt voor mooi compromis

Om in de toekomst met toenemende marktwerking overeind te blijven heeft het Lange Land Ziekenhuis de wens om op korte termijn uit te breiden. Dat veroorzaakte een jaar geleden behoorlijke onrust bij onwonenden. Na een intensieve overlegperiode werd woensdag 16 november in commissie Ruimte een mooi compromisvoorstel neergelegd

De SP heeft bij het begin van de discussie vorig jaar al aangegeven dat er eerst goed overleg gevoerd moest worden met alle betrokkenen. Dat is inmiddels gebeurd en de SP kan het college complimenteren met een compromis wat aan de doelstellingen geen afbreuk doet. Ook kwamen de bewoners zelf met veel creatieve ideeën en oplossingen.

Kern van de onrust was onder andere een groei van het bezoekers en daarmee de noodzaak van een parkeergarage en eventuele parkeeroverlast in de wijk. Deel van het voorstel nu is dat de ingang van het ziekenhuis van de wijkkant verplaatst wordt naar de Aziëweg. Ook de parkeergarage wordt lager dan eerst voorgesteld en er komt meer groen in de buurt. Dat was overigens ook een wens van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis laat een deel openbare weg over het eigen terrein lopen en de gemeente die in eerste instantie tegen een ingang van de Aziëweg was is toch overstag gegaan. Volgens de SP een goed voorbeeld waar men elkaar in het midden kan vinden.

Voor de stad is de uitbreiding ook noodzakelijk om een beter kwaliteitsniveau te bereiken, maar ook om het ziekenhuis staande te houden in de vercommercialisering en vermarkting van de zorg. Veel kleinere ziekenhuizen in het land zijn al gefuseerd of worden gesloten. Voor de SP is een eigen ziekenhuis uitermate belangrijk voor de stad.

U bent hier