h

Dag van de rechten van de mens. Write for rights.

4 december 2020

Dag van de rechten van de mens. Write for rights.

Foto: Annemiek Kamphuis

Meer dan 6.6 miljoen brieven schreven we vorig jaar wereldwijd tijdens Amnesty’s jaarlijkse schrijfevenement Write for Rights. In Nederland schreven we zelfs twee keer zoveel brieven als het jaar ervoor: meer dan 332.000. Brieven schrijven voor rechtvaardigheid hebben effect. Daarom organiseert Amnesty international weer het jaarlijkse schrijfevenement Write for Rights. Vorig jaar organiseerden wij een schrijfavond in ons SP partijpand aan de Stadhoudersring. Omdat we nu niet  bij elkaar kunnen komen organiseren wij een kleinschalig evenement. We schrijven thuis. Wilt u mee doen en thuis brieven schrijven? Laat het weten door een mail te sturen naar miek.roes@hotmail.com. Wij mailen of sturen u een voorbeeldbrief die u thuis kunt schrijven. Gooi de brief in de brievenbus van Stadhoudersring 12A en wij zorgen ervoor dat het wordt verstuurd naar de plaats van bestemming. Bij vragen app gerust. 06-82280566.

Foto: Annemiek Kamphuis

Er wordt geschreven voor de volgende mensen:

Melike Balkan [24] en Özgür Gür [25] uit Turkije kunnen 3 jaar cel krijgen omdat ze opkwamen voor de rechten van lhbti’ers.                                      Gustavo Gatica [22] uit Chili werd blind aan beide ogen door politiegeweld.  Popi Qwabe[24] en Bongeka Phungula [28] uit Zuid-Afrika zijn slachtoffers van seksueel geweld en werden vermoord. De dader[s] lopen vrij rond.      Khaled Drareni uit Algerije kreeg 3 jaar cel omdat hij verslag deed van protesten tegen corruptie en het harde politieoptreden daartegen.                Nassima al-Sada uit Saudi-Arabië, omdat zij zich uitsprak voor meer vrijheid voor vrouwen in haar land.                                                                            Idris Khattak uit Pakistan wordt vastgehouden omdat hij ‘verdwijningen’ openbaarde.                                                                                            Jani Silva uit Columbia wordt bedreigd omdat ze de Amazone beschermt.  Paing Phyo Min [22] uit Myanmar kreeg 6 jaar celstraf omdat hij via zijn poëzie de spot dreef met het leger.                                                              Germain Rukuki uit Burundi kreeg 32 jaar cel omdat hij de mensenrechten verdedigde.                                                                                              Drie tieners die per rubberboot vluchtten uit Libië worden ten onrechte aangeklaagd voor het kapen van een olietanker die hem redde en naar Malta bracht.

 

U bent hier