h

Dutch Water Dreams voor de zoveelste keer failliet

7 oktober 2015

Dutch Water Dreams voor de zoveelste keer failliet

Dutch Water Dreams is wederom failliet. De rechtbank in Den Haag heeft maandag 5 oktober het faillissement over Dutch Water Dreams uitgesproken. Dit is met name jammer voor de medewerkers die hun baan verliezen en voor de Zoetermeerse belastingbetaler die nog een flink bedrag aan erfpachtcanon van het bedrijf tegoed heeft. Maar het is ook geen verrassing.

De soap rondom Dutch Water Dreams speelt al een tijdje en is inmiddels erg voorspelbaar geworden. Het bedrijf voldoet haar financiële verplichtingen niet, wordt op het laatste moment gered, betaalt wederom haar financiële verplichtingen niet, gaat alsnog failliet en maakt een doorstart.

Afgelopen januari was het weer zover. Er dreigde een faillissement omdat schuldeisers hun geld wilden zien en een faillissementsaanvraag hadden ingediend. Ook de gemeente Zoetermeer had toen een bedrag van ruim € 335.000 aan erfpacht van Dutch Water Dreams tegoed. De eigenaar van Dutch Water Dreams reageerde als de Iraakse minister van Informatie dat er niets aan de hand was en dat het bedrijf alleen maar bezig was met herfinanciering. Nu heeft de rechter dus het faillissement uitgesproken. Het derde faillissement in minder dan 10 jaar tijd.

Raadslid Lennart Feijen: “Het moet nou maar eens een keertje afgelopen zijn met Dutch Water Dreams. Een bedrijf dat haar betalingsverplichtingen niet voldoet en elke keer failliet gaat kan geen goede en gezonde bedrijfsvoering hebben. Het is tijd om het openstaande bedrag dat Dutch Water Dreams bij de gemeente heeft tot op de laatste cent terug te vorderen en te gaan kijken naar een andere bestemming voor de plek waar Dutch Water Dreams nu gevestigd is. Want hier heeft de Zoetermeerder natuurlijk helemaal niets aan.”

U bent hier