h
21 juni 2022

Respect! in en voor Stadsmuseum De Voorde.

Foto: Annemiek Kamphuis

Stoer! Hoe stoer ben jij op de schaal van 1 tot 10? Zo begint een prachtige familietentoonstelling op de benedenverdieping van het enige professioneel geregistreerde stedelijk museum van Zoetermeer  met als belangrijkste taak het collectiebeheer van het roerende materiele erfgoed.

Lees verder
31 mei 2022

Ingrijpende veranderingen in het Langeland Ziekenhuis!

Foto: Annemiek Kamphuis

“Langeland Ziekenhuis Zoetermeer in toekomst flink uitgekleed”, berichtte Omroep West op 19 mei. Een verrassend bericht.  Hoe kan het dat zelfs de gemeente niet wordt ingelicht, en dat de informatiestroom pas na het bericht in de pers, op gang komt? SP Zoetermeer vindt het zeer zorgwekkend dat we geregeld overvallen worden door gewijzigde plannen vanuit het Langeland Ziekenhuis. Het succes van de plannen is afhankelijk van het vertrouwen van alle betrokkenen, in de eerste plaats  van het personeel en de patiënten. Dat vertrouwen wordt op deze manier alleen maar minder. Zoetermeer, de derde stad van Zuid Holland heeft een volledig geoutilleerd ziekenhuis nodig. Punt. SP wil dit zo snel mogelijk op de agenda van de gemeenteraad zetten, waarbij de bestuursvoorzitter van het Langeland Ziekenhuis uitleg mag komen geven. 

Lees verder
11 mei 2022

Maak van de pensioenfonds geen pensioenverzekering!

Foto: Sebastiaan van der Hout

Maandag 09 mei was de eerste van 11 actiebijeenkomsten voor een goed pensioen en meer koopkracht. Het vermogen van de pensioenfondsen is de afgelopen 12 jaar van zo’n 600 tot bijna 2000 miljard gestegen. Het geld klotst tegen de plinten. Ondertussen hebben gepensioneerden in diezelfde periode geen indexatie gekregen van hun pensioen. Daarom hebben zij nu meer dan 20% koopkrachtverlies, omdat alle kosten wel elk jaar stijgen.

Lees verder
1 mei 2022

Regio conferentie Zuid Holland.

Foto: Annemiek Kamphuis

Zaterdag 30 april hadden we eindelijk weer fysiek een regio conferentie. Geweldig om weer te kunnen netwerken zonder regels of toestanden. Een prachtige locatie, mooi programma, lekkere lunch en fantastische sfeer.  

Lees verder
17 april 2022

Weggecijferd. Teruggevochten.

Foto: Annemiek Kamphuis

Foto: Annemiek Kamphuis
Lees verder
13 april 2022

Schriftelijke vragen kosten particuliere noodopvang

In het Algemeen Dagblad van 22 januari 2022 is aangegeven dat de gemeente Zoetermeer particuliere beveiligers gaat inzetten rondom de noodopvang in de oude gevangenis. Dit is toen ingesteld om de onveiligheidsgevoelens bij onze inwoners weg te nemen. De kosten voor deze extra beveiliging bedragen € 3.500.
In het artikel werd eveneens aangegeven dat na raadpleging van het COA en de politie gebleken zou zijn dat er geen noodzakelijkheid bestond om fysieke maatregelen in de omgeving van de noodopvang te nemen.
We zijn nu bijna 3 maanden verder en onze fractie is nieuwsgierig naar de huidige stand van zaken. Daarom hebben wij vragen gesteld. Zie de bijlage. 

Lees verder
5 april 2022

Vragen over energietoeslag voor lagere inkomens.

Foto: Pixaby gratis foto

De regering maakte in december 2021 al bekend dat huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum ongeveer 200 euro ontvangen via gemeenten. Dit bedrag is bedoeld om hen te helpen om de energierekening te betalen. Omdat de energieprijzen hard stijgen, heeft het kabinet op 11 maart 2022 aangekondigd dat de toeslag wordt verhoogd naar 800 euro. Mensen in de bijstand gaan deze toeslag automatisch ontvangen en er zullen huishoudens zijn die de toeslag zelf moeten aanvragen.

Lees verder
29 maart 2022

Ivan, bedankt!

Foto: Annemiek Kamphuis

In het Stadhuis-Forum is maandagavond de laatste raadsvergadering geweest in de oude setting en er zwaaiden zeventien Zoetermeerse raadsleden af. Zij deden of niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen of behaalden te weinig stemmen voor een zetel vermeldt het Zoetermeers Dagblad. Dat is waar maar ze vergeten de reden dat er een aantal raadsleden zijn die ervoor hebben gekozen om wat anders te gaan doen. En onze fractie voorzitter Ivan Beij is daar een van. Na 8 jaar en 1 dag houdt hij het voor gezien. Burgermeester Bezuijen had voor alle 17 een afscheidswoordje klaar. ” Ivan is sociaal bewogen, toegankelijk, vriendelijk en groen. Hij heeft voor de bomen van Seghwaert geknokt. Jij vindt debatteren waardevoller dan vragen stellen en op het antwoord van het college wachten. Ivan bedankt voor je inzet”, aldus de burgermeester. Onze SP afdeling was ook aanwezig tijdens de laatste raadsvergadering om hem een bos bloemen aan te bieden.

Lees verder
18 maart 2022

SP-stemmers bedankt!

Foto: Maurits Gemmink

Foto: Maurits Gemmink
Lees verder
8 maart 2022

Gemeente Zoetermeer stopt samenwerking met schuldhulpverlener Plangroep!

Foto: Wendy Kops

Op 22 januari 2022 heeft de fractie van de SP vragen aan het College van B&W gesteld hoe zij omgaan met het budgetbeheer van mensen in de schuldhulpverlening. Wij hebben dit gedaan omdat ons diverse klachten bereikten van cliënten in de schuldhulpverlening. Als voorbeeld hebben wij toen een project aangehaald dat al enige tijd tot volle tevredenheid door de gemeente Dordrecht wordt gevolgd:  het budgetbeheer in eigen beheer te nemen.  De gemeente Dordrecht heeft dit project ingesteld naar aanleiding van klachten die zij ontvingen van de aanbieder Plangroep, een organisatie waar veel klachten over binnen zijn gekomen.

Lees verder

Pagina's