h

Directeur Haga-ziekenhuis Zoetermeer neemt handtekeningen in ontvangst.

11 april 2024

Directeur Haga-ziekenhuis Zoetermeer neemt handtekeningen in ontvangst.

Foto: Marga Berendse

Onder het motto ‘Wij willen een volwaardig ziekenhuis’ heeft Monique van Damme, raadslid van de SP in Zoetermeer, donderdag ruim 1500
handtekeningen aangeboden aan directeur Peter van der Meer van het HAGA-ziekenhuis.

Raadslid Monique van Damme: “Een volwaardig ziekenhuis is van levensbelang voor onze inwoners in Zoetermeer. We zijn in gesprek geweest met vele ondertekenaars en ze maken zich terecht zorgen over de afschaling van het ziekenhuis. Geld mag nooit voor zorg gaan!".

Foto: Marga Berendse
Al langere tijd is bekend dat het bestuur van het HAGA-ziekenhuis binnenkort een besluit gaat nemen over de toekomst van de geboortezorg in het HAGA-ziekenhuis Zoetermeer.
Dit vonden wij, onze SP afdeling, een mooi moment om onder de aandacht te brengen dat ruim 1500 mensen de petitie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Zoetermeer hebben ondertekend. Want niet alleen de afdeling Verloskunde staat onder druk maar ook rijden er ’s avonds en ’s nachts en in het weekend geen ambulances meer naar de SEH in Zoetermeer. Ook de IC afdeling is afgeschaald naar een High Care afdeling.
Samen met SP-Tweede Kamerlid Sarah Dobbe en verschillende ondertekenaars van de petitie, benadrukte Monique het belang van een volwaardig ziekenhuis voor de stad en de omliggende dorpen.

Foto: Iris

Donderdag 18 april neemt het bestuur van het Haga-ziekenhuis een besluit over de noodzakelijke geboortezorg. Je zou zeggen dat na alle handtekeningen en de serene wandeltocht van afgelopen zondag 07 april, waar wij ook bij aanwezig waren, duidelijk moet zijn wat de inwoners willen. We wachten af of ze naar de inwoners luisteren.

U bent hier