h

Blog Daniël Westhoek

12 december 2007

En nu ICT stad Zoetermeer nog..

Het College van B&W in Zoetermeer is niet echt genteresseerd in Open Standaarden en Open Source Software. Ook een grote meerderheid van de gemeenteraad ziet de voordelen er echter niet van in. De landelijke overheid is er al een tijdje mee bezig en heeft zich al verschillende malen positief geuit over dit onderwerp. Ook vele gemeenten zijn al een tijd lang met veel succes aan het experimenteren met Open Standaarden en Open Source Software. Zoetermeer, dat zich profileert als ICT stad blijft echter erg achter, ondanks de herhaaldelijke aandacht die ik voor dit onderwerp heb gevraagd.

Lees verder
11 december 2007

Actie STOP uitverkoop thuiszorg

Afgelopen zaterdag heeft de SP Zoetermeer in het Stadshart gestaan om aandacht te vragen voor de problemen in de thuiszorg die zijn ontstaan door de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Wij hebben een tweetal maanden geleden ook met deze actie in de stad gestaan en kregen toen vele reacties. Ook deze keer bleek weer dat de problemen in de thuiszorg nog steeds leeft onder de mensen. Zowel onder de mensen die afhankelijk zijn van de thuiszorg, maar ook onder een grote groep mensen die niet direct afhankelijk zijn van thuiszorg. De reactie is bijna iedere keer hetzelfde. Een schande dat er mensen zijn die zonder hulp zitten.

Lees verder
4 december 2007

Flyeractie en vragen over scholierenstaking

Maandagochtend heeft de SP (in samenwerking met de IS) bij het Erasmus College flyers uitgedeeld. Dit naar aanleiding van de scholierenstakingen van afgelopen week. In de folder betuigen we onze steun aan de scholieren en roepen we scholieren op zich te verenigen en vooral alert te blijven en een vuist te vormen tegen de regering.

Lees verder
3 december 2007

Thuiszorg is een zinkend schip

Op de website van het AD viel vrijdag 30 november een artikel te lezen over een medewerkster van de Vierstroom Zorgring. "De thuiszorg is een zinkend schip" geeft de medewerkster aan. Zij en veel van haar collega's zullen worden ontslagen, ondanks dat er een groot te kort is aan verzorgend personeel. De medewerkster begrijpt het niet. Ook ik begrijpt dit niet. U wel?

Lees verder
2 december 2007

Onderwaardering, machteloosheid en onbegrip

"Onderwaardering, machteloosheid en onbegrip" , zo omschrijft het AD de gevoelens onder medewerkers van zorginstelling Vierstroomzorgring. De krant kopt "Puinhoop bij zorgorganisatie". Het krantenartikel bevestigt de bevindingen van SP Zoetermeer.

Lees verder
30 november 2007

Steun Afghanistan, Stop de Oorlog

Op donderdag 29 november kwamen zo'n twintig leden naar ons partijpand. Daar bezochten zij een thema-avond over de Nederlandse militaire missie in Uruzgan. Na het zien van een korte film met beelden van deze oorlog en politieke uitspraken, was het woord aan de inleider Guido van Leemput.

Lees verder
28 november 2007

Over de scholierenstakingen

Gisteren werd bekend dat ook in Zoetermeer door scholieren geprotesteerd wordt tegen een toename van het aantal verplichte lesuren. De SP staat voor kwalitatief goed onderwijs. Klakkeloos het aantal uren verhogen zonder dat er in deze uren onderwijs wordt geboden vormt geen oplossing. Wanneer er genoeg geld beschikbaar komt voor scholen om extra onderwijspersoneel aan te nemen, zullen extra lesuren een logisch gevolg zijn. Het is terecht dat scholieren dit niet pikken.

Lees verder
22 november 2007

WMO bespreking deelbeleidsplannen deel 2

Maandag 19 november was de tweede avond waarop de deelbeleidsplannen voor de WMO zijn besproken. Het was de bedoeling dat op deze avond de overige vijf prestatievelden besproken zouden worden. Een week eerder was al gebleken dat het bespreken van een deelbeleidsplan veel tijd zou kosten. Dus dat we op deze tweede avond niet alle beleidsplannen zouden kunnen behandelen was mij op voorhand wel duidelijk. Maar dat dit nog tot veel discussie zou lijden had ik niet verwacht. De wethouder kwam zelfs met het voorstel om de deelbeleidsplannen die niet behandeld zouden worden schriftelijk af te doen. Dus dat fracties hun opmerkingen schriftelijk zouden indienen en dan zou er op korte termijn reactie op komen. Dit voorstel vond ik wel erg merkwaardig. Dan kan ik mij net zo goed afvragen waarvoor ik raadslid ben geworden. Als er geen politieke discussie gehouden wordt over de onderwerpen zou ik net zo goed als iedere burger schriftelijk mijn reactie kunnen geven op een stuk. Dan krijg ik nog binnen 6 weken antwoord terug ook. Dus dit voorstel heb ik dan ook zeker niet gesteund. En gelukkig de andere partijen ook niet!

Lees verder
21 november 2007

Pittige discussie over congresstuk

Aanstaande zaterdag vindt het 15e Congres van de SP plaats. Dit Congres staat volledig in het teken van onze organisatie en hoe wij deze kunnen verbeteren. Vanavond hebben verschillende leden van de afdeling Zoetermeer over het stuk, en dan vooral de ingediende amendementen en moties van de afdelingen, gediscussieerd. En discussie was er op tal van punten. De leden verschillen nogal van mening over uiteenlopende onderwerpen. Zo was er een goede discussie of het wel wenselijk is of de fractievoorzitter ook de functie als voorzitter zou moeten vervullen. Zoals nu bijvoorbeeld Jan Marijnissen doet, maar er zijn ook vele lokale fractievoorzitters die ook de rol als voorzitter binnen hun afdeling vervullen. Verder was er ook discussie over de invloed van leden. Wanneer moet je nu wel en wanneer moet je nu niet alle leden raadplegen voor een besluit? De meningen liepen op dit punt erg uiteen van geef de voorzitter toch enige mandaten tot het volledig laten meebeslissen van leden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier