h

Actie STOP uitverkoop thuiszorg

11 december 2007

Actie STOP uitverkoop thuiszorg

Afgelopen zaterdag heeft de SP Zoetermeer in het Stadshart gestaan om aandacht te vragen voor de problemen in de thuiszorg die zijn ontstaan door de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Wij hebben een tweetal maanden geleden ook met deze actie in de stad gestaan en kregen toen vele reacties. Ook deze keer bleek weer dat de problemen in de thuiszorg nog steeds leeft onder de mensen. Zowel onder de mensen die afhankelijk zijn van de thuiszorg, maar ook onder een grote groep mensen die niet direct afhankelijk zijn van thuiszorg. De reactie is bijna iedere keer hetzelfde. Een schande dat er mensen zijn die zonder hulp zitten.

Ook vandaag heb ik weet tientallen mensen gesproken die of al en tijd zonder hulp zitten of niet regelmatig hun hulp krijgen. Maar eens te meer een bewijs dat de problemen in de thuiszorg nog verre van opgelost zijn.

071211.jpg

Ook hebben wij heel wat informatie gekregen over de nu lopende herindicaties voor huishoudelijke verzorging. Uit het hele land zijn voorbeelden bekend dat wanneer iemand een herindicatie krijgt er vaak minder uren zorg wordt geindiceert of dat er een verschuiving van zwaardere vormen van huishoudelijke verzorging naar lichtere vormen van huishoudelijke verzorging. Uit de verhalen die ik vandaag heb gehoord blijkt dit niet het geval te zijn in Zoetermeer. De mensen die ik vandaag gesproken heb daarvan is er weinig veranderd in de indicatie. Dus dat is natuurlijk goed nieuws!

Maar natuurlijk betekend dat niet dat ik het niet kritisch meer zal volgen. Want dat zal ik zeker blijven doen. Heeft u ervaring met een herindicatie? Laat u ervaring weten. Vul de enqute in.

U bent hier