h

Over de scholierenstakingen

28 november 2007

Over de scholierenstakingen

Gisteren werd bekend dat ook in Zoetermeer door scholieren geprotesteerd wordt tegen een toename van het aantal verplichte lesuren. De SP staat voor kwalitatief goed onderwijs. Klakkeloos het aantal uren verhogen zonder dat er in deze uren onderwijs wordt geboden vormt geen oplossing. Wanneer er genoeg geld beschikbaar komt voor scholen om extra onderwijspersoneel aan te nemen, zullen extra lesuren een logisch gevolg zijn. Het is terecht dat scholieren dit niet pikken.

foksuk.jpg

Vreedzaam protest, waarbij groepen uit de samenleving opkomen voor hun rechten wordt door de SP vaak ondersteund. Dat is een grondrecht, ook voor scholieren, waarvan sinds de jaren '60 gebruik gemaakt wordt. Naast stakingen kunnen scholieren bijvoorbeeld ook handtekeningen verzamelen. Het LAKS ( Landelijk Aktie Komitee Scholieren ) biedt er vandaag duizenden aan in Den Haag.

In het geval van de stakingen rond de urennorm betreurt de SP het zinloze vandalisme. De SP is dan ook van mening dat scholieren die vernielingen aanrichten moeten worden bestraft. Vreedzame demonstranten moeten hier echter niet de dupe van worden. Om te straffen via de leerplichtwet is misbruik maken van de wet.

Ewout den Heijer

U bent hier