h

Blog Daniël Westhoek

21 december 2008

Kredietcrisis: het moet anders!

Geert Reuten. Dr. G.A.T.M. Reuten, econoom en senator ban de SP. Hij arriveerde per trein in Zoetermeer op de donkere avond van 18 december 2008. Vandaar ging hij naar zalencentrum 2BHome, alwaar de koffie klaar stond. Tegen 20.00 uur hadden zich 18 mensen in de zaal genesteld - in afwachting van een inleiding door Geert. Een thema-avond georganiseerd door SP-Zoetermeer over de kredietcrisis. Wat het is, waar het vandaan komt en hoe we er wat aan kunnen doen. De beamer staat gereed. Daaruit komt om erin te komen eerst een korte film met aan het thema gerelateerde beelden. Daarna begint Geert zijn verhaal.

Lees verder
2 december 2008

Ik merk weinig van de Kredietcrisis

Ik merk weinig van de Kredietcrisis. Dat was de algemene opmerking die wij afgelopen zaterdag te horen kregen. De SP stond deze maand in het Stadshart met als onderwerp de kredietcrisis in Zoetermeer. Veel mensen waren inkopen aan het doen voor het naderende sinterklaas feest. Een veel gehoorde opmerking was ik merk weinig van de kredietscrisis.

Lees verder
25 november 2008

Commissie gaat discussie cameratoezicht Mandelabrug uit de weg

Op de agenda van de raadscommissie Burger en Bestuur van 24 november 2008 stond als bespreekpunt de tweejaarlijkse evaluatie van de cameratoezicht op de Mandelabrug en een voorstel tot continuering van het cameratoezicht. Uit de evaluatie kunnen harde conclusies worden getrokken over de effectiviteit van de camera's. De camera's blijken de laatste twee jaar geen toegevoegde waarde te hebben gehad. Toch was de evaluatie geen aanleiding tot uitvoerige bespreking in de raadscommissie Burger en Bestuur.

Lees verder
23 november 2008

Buurten in Oosterheem

Buurten in de buurt
Op 19 november in de vroege avond is SP-Zoetermeer gaan buurten in de Zoetermeerse buurt Oosterheem.

Lees verder
12 november 2008

Wat ik nog wilde zeggen...

...maar waar ik van de voorzitter de kans niet toe kreeg.

Lees verder
28 september 2008

Meldpunt stadsonderhoud op straat

Op 27 september stond SP-Zoetermeer met een kraam in het stadshart van Zoetermeer. Bovenop de kraam stond een groot bord met de tekst 'Meldpunt stadsonderhoud'.

Lees verder
21 september 2008

Fietstocht door Zuid-Holland

Het zou vandaag autovrij zijn in Zoetermeer. Zondag 21 september, de laatste dag van de Week van de Vooruitgang. Begin van juist deze middag verzamelden veertien fietsers bij het partijpand van SP-Zoetermeer in Driemanspolder. Daaronder SP-kamerlid Hans van Leeuwen, die op zijn trekkingfiets uit Leidschendam was gekomen. Het begin van een eerste SP-fietstocht van onze afdeling, een tocht van 30 kilometer door het Zuid-Hollands landschap tussen Zoetermeer en Leiden. Zuid-Holland, met name het politiek werk van onze statenleden bij deze Provincie - dat was ook het thema van deze tocht. Een zonnetje prikte door de wolken op deze mooie zomerdag. We gingen op weg!

Lees verder
4 augustus 2008

Second Life letterlijk een 'zwart gat'

sl_gemeentehuis.jpgDe gemeente Zoetermeer is al meer dan een week niet bereikbaar in de virtuele wereld van Second Life. Het virtuele stadhuis is een zwart gat. De gemeente tast in het duister over de oorzaak.

Lees verder
27 juni 2008

Thuiszorg vergelijkbaar met een pak suiker

paksuiker.jpgHannerieke van der Boom, juni van dit jaar gepromoveerd op een onderzoek naar de bureaucratisering van de wijkverpleging (in Nederland thuiszorg genoemd), stelt dat de thuiszorg heden ten dagen te vergelijken is met een pak suiker. Hannerieke van der Boom: "Er is hier sprake van deprofessionalisering van de zorg. Het meest zorgelijk is in mijn ogen dat de thuiszorg als product gezien wordt, dat je vergelijkbaar met een pak suiker kunt kopen of niet. Ook het argument dat thuiszorg goedkoper is dan het ziekenhuis of verpleeghuis wordt nauwelijks meer genoemd. De drijfveer van de overheid is vooral kostenbesparing geworden. De marktgerichtheid heeft echter nadelen en onrust tot gevolg."

Lees verder
16 juni 2008

Het voorjaarsdebat komt er aan

voorjaarsdebat_stukken.jpgVanavond zal het jaarlijkse voorjaarsdebat weer van start gaan. Tijdens het voorjaarsdebat wordt de eerste opzet naar de begroting van 2009 en verder besproken. En van de twee momenten van het jaar waar de verschillende fracties hun eigen voorstellen kenbaar kunnen maken en proberen een meerderheid van de gemeenteraad hiervoor te krijgen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier