h

Het voorjaarsdebat komt er aan

16 juni 2008

Het voorjaarsdebat komt er aan

voorjaarsdebat_stukken.jpgVanavond zal het jaarlijkse voorjaarsdebat weer van start gaan. Tijdens het voorjaarsdebat wordt de eerste opzet naar de begroting van 2009 en verder besproken. En van de twee momenten van het jaar waar de verschillende fracties hun eigen voorstellen kenbaar kunnen maken en proberen een meerderheid van de gemeenteraad hiervoor te krijgen.

Als SP fractie komen wij hoogstwaarschijnlijk met een negental voorstellen. De meeste voorstellen zijn gericht op sociale thema's, zorg, sport en ontspanning. De voorstellen zijn mede het gevolg van reacties die de SP heeft gekregen van de inwoners van Zoetermeer. Aan de voorstellen wordt nog de laatste hand gelegd.

Tevens moeten wij reageren op de voorstellen van het College van B&W. Iedere partij krijgt hiervoor 10 minuten spreektijd. Het College van B&W zet vooral in op jeugd & onderwijs en inrichting van de stad. Een aantal van deze voorstellen zijn onvermijdelijk, omdat deze door het rijk worden opgedragen. Een aantal voorstellen zijn prioriteiten van het College van B&W. Het College van B&W stelt bijvoorbeeld (zoals al een aantal jaar) dat er nieuw huisvesting moet komen voor het amateurtoneel Greg en Baud. Zijn wij geheel voorstander van. Echter blijft alles zo "vrijblijvend". Daarnaast denkt het College van B&W 1 miljoen euro nodig te hebben voor een nieuwe website voor Zoetermeer. Als SP fractie kijken wij hier toch iets anders tegen aan.

Vanavond zal de eerste termijn van de gemeenteraad aan de orde zijn. Vervolgens zal donderdag vanaf 10 uur 's ochtends de rest van de vergadering plaatsvinden. Zowel vanavond als donderdag zal de raadsvergadering worden uitgezonden via ZFM. Dus als u geen voetballiefhebber bent kunt u altijd nog naar het gemeentebestuur gaan kijken!

U bent hier