h

Ik merk weinig van de Kredietcrisis

2 december 2008

Ik merk weinig van de Kredietcrisis

Ik merk weinig van de Kredietcrisis. Dat was de algemene opmerking die wij afgelopen zaterdag te horen kregen. De SP stond deze maand in het Stadshart met als onderwerp de kredietcrisis in Zoetermeer. Veel mensen waren inkopen aan het doen voor het naderende sinterklaas feest. Een veel gehoorde opmerking was ik merk weinig van de kredietscrisis.

Men merkt er misschien nu nog niet veel van. Maar in de loop van volgend jaar zal zeker een groot deel van de mensen wat merken van de huidige kredietcrisis. De mensen die kwamen met vragen en meer informatie over dit onderwerp gaven aan dat het toch vreemd is dat dergelijke grote en belangrijke bedrijven zo slecht met geld zijn omgegaan. En dat het toch eigenlijk vreemd is om bedrijven die eigenlijk niet failliet mogen gaan aan de markt over te laten.

Een signaal wat wij als SP eigenlijk nog nooit in deze mate hebben gehoord. De kredietcrisis heeft misschien dan toch tot voordeel dat mensen bewuster zijn gaan nadenken over welke sectoren wel en welke sectoren juist niet aan de markt overgelaten moeten worden.

Een aantal mensen heeft haar ongenoegen geuit over het salaris dat Gerrit Zalm krijgt in zijn functie bij Fortis. Nu het een staatsbedrijf is zijn de mensen van mening dat een dergelijk hoog salaris niet gepast is binnen een staatsbedrijf. Iemand zei misschien geheel terecht: zo'n riant salaris, en dat van onze belastingcenten!

Hoewel de kredietcrisis misschien op het eerste gezicht een zwaar en moeilijk onderwerp is, is tijdens deze dag wel duidelijk geworden dat je het onderwerp zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt. Uiteindelijk treft het ons allemaal in ons portemonnee. En als iets onze portemonnee raakt dan hebben wij hier ineens allemaal wat over te zeggen!

Wilt u meer informatie over de kredietcrisis? De SP houdt op donderdag 18 december 2008 een openbare thema-avond over de kredietcrisis in Zoetermeer. Op deze avond zal Dr. Geert Reuten, SP- senator, spreken over dit onderwerp. De avond vindt plaats in zalencentrum 2B Home in het Verndesportpark en vangt om 20:00 aan.

U bent hier