h

Blog Lennart Feijen

10 mei 2016

Waarom benoemen iets anders is dan beledigen

De afgelopen week is er enige ophef geweest over mijn veroordeling in hoger beroep voor belediging van Hilbrand Nawijn. Ik heb Nawijn een racist heb genoemd omdat hij verkondigde dat de vrijheid van onderwijs niet voor moslims geldt. In plaats van dat men schande spreekt van deze inperking van de vrijheid van meningsuiting verzand men vooral in gezever over definities en dat je het "fatsoenlijk" moet houden. Er wordt hier echter voorbij gegaan aan waar het hier daadwerkelijk om draait.

Lees verder
4 december 2013

In actie voor koopkracht en echte banen

Afgelopen zaterdag zijn zo'n 25 mensen samen met de SP naar Utrecht afgereisd om actie te voeren voor koopkracht en echte banen. Samen met 10.000 andere mensen demonstreerden we tegen de bezuinigingen van het kabinet en pleiten we om in deze tijden juist te investeren.

Lees verder
22 januari 2013

Nieuwjaarstoespraak burgemeester

Waar was de nieuwsjaarstoespraak van de burgemeester gebleven? Het leek erop alsof hij die op het laatste moment kwijt was geraakt. Wat nu? Geen ramp, mister Asfalt wist daar wel wat op. Hij kon immers altijd nog uit het collegeprogramma citeren. En dat deed "onze" burgemeester dan ook naar hartelust.

Lees verder
20 september 2011

Opinie: Het kapitalisme verkeert in grote crisis

Toen in 2007 de luchtbel van riskante leningen en daarop gebaseerde speculaties uiteen spatten, bleken burgers en banken met enorme schulden opgezadeld. Daar kwam in september 2008 de val van Lehman Brothers bij wat al snel leidde tot een wereldwijde recessie in 2009. De faillissementen van Icesave en DSB en het de miljarden euro's belastinggeld die de overheid in onder andere ING, Aegon, Fortis en SNS Reaal heeft gepompt om te zorgen dat zij niet om zouden vallen.

Lees verder
15 februari 2010

Hoe liberaal is de VVD?

Dat de lokale politiek een stuk interessanter wordt als het verkiezingstijd is, dat is wel duidelijk. Het is echter ook de tijd dat allerlei partijen inconsequent gedrag vertonen om in de schijnwerpers te staan.

Lees verder
3 oktober 2009

SP vraagt aandacht voor de onderkant van de arbeidsmarkt

In de commissie Samenleving van afgelopen dinsdag heeft de SP aandacht gevraagd voor de werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt.
De SP wil weten op welke clusters het College zich, naast Leisure, richt om werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt te creren. De wethouder reageerde dat er momenteel succesvolle samenwerkingsverbanden lopen tussen gemeente, onderwijs en bedrijfsleven om werkgelegenheid te creren in de zorg, de beveiliging, transport en de hotel/horecabranche.

Lees verder

U bent hier