h

SP vraagt aandacht voor de onderkant van de arbeidsmarkt

3 oktober 2009

SP vraagt aandacht voor de onderkant van de arbeidsmarkt

In de commissie Samenleving van afgelopen dinsdag heeft de SP aandacht gevraagd voor de werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt.
De SP wil weten op welke clusters het College zich, naast Leisure, richt om werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt te creren. De wethouder reageerde dat er momenteel succesvolle samenwerkingsverbanden lopen tussen gemeente, onderwijs en bedrijfsleven om werkgelegenheid te creren in de zorg, de beveiliging, transport en de hotel/horecabranche.

Commissielid Lennart Feijen: Die andere clusters bieden kansen en hebben wat de SP betreft prioriteit boven Leisure. Met de clusters en de voorbeelden die de wethouder geeft is het dan ook niet nodig om een natuurpark op te offeren voor 15 arbeidsplaatsen. De SP is blij dat er wordt ingezet op het creren van die werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt en steunt ook het voornemen om meer HBO en MBO-opleidingen naar Zoetermeer te halen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAsC8IceaWI[/youtube]

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

Daarnaast hebben we een kritische noot geplaatst over commercile re-integratiebureaus.
Deze kosten veel geld en leveren weinig werkgelegenheid op. De SP vindt dan ook dat de gemeente de samenwerking met dit soort organisaties moet beindigen. Ook als mensen in een werktraject zoals Work First zitten dienen zij minimaal het minimumloon te verdienen. Werk moet worden beloond met loon, niet met een uitkering.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VrHWZULhGX4[/youtube]

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

U bent hier