h

In actie voor koopkracht en echte banen

4 december 2013

In actie voor koopkracht en echte banen

Afgelopen zaterdag zijn zo'n 25 mensen samen met de SP naar Utrecht afgereisd om actie te voeren voor koopkracht en echte banen. Samen met 10.000 andere mensen demonstreerden we tegen de bezuinigingen van het kabinet en pleiten we om in deze tijden juist te investeren.

Met een divers gezelschap van SP-leden en niet SP-leden, vakbondsleden en niet-vakbondsleden, van beleidsmedewerker tot medewerker van de sociale werkplaats, reisden we af naar Utrecht om een stevig protst tegen dit kabinet te laten horen.
 
Na iedere wat deelsessies te hebben bijgewoond was er een plenair gedeelte van de dappere strijders van de schoonmaak en de thuiszorg hun verhaal vertelde hoe zij de strijd voor een fatsoenlijk loon en baanzekerheid gevoerd en gewonnen hebben. Een inspirerend voorbeeld voor ons allen.
 
Vol enthousiasme liepen we een lange protestmars door Utrecht zodat de actie ook voor de mensen buiten zichtbaar is. De actie van afgelopen zaterdag is het beginpunt voor meer protest en meer vormen van actie, zowel op de werkplek als in de steden en dorpen.

U bent hier