h

Blog Ewout den Heijer

25 oktober 2010

SP over de visie binnenstad

Onlangs ben ik genterviewd over de visie op de binnenstad.

Lees verder
3 september 2010

Watercipressen aan het SOS-geel

Nadat eerder de kleurenbuurt op z'n kop stond door een niet doordacht herontwikkelingsplan van de gemeente was woensdag de beurt aan de commissie ruimte om zijn zegje te doen over de voorgenomen bomenkap.

Lees verder
2 september 2010

Beantwoording vragen Floriadepark

De schriftelijke vragen van de SP over de problematiek in het Floriadepark zijn inmiddels gedeeltelijk beantwoord.

Lees verder
2 augustus 2010

Reactie op vragen Houtbuurt benoemd noch probleem, noch oplossing

Eerder ging ik er ten onrechte vanuit dat Rob Janssen (fractievoorzitter PvdA) onderstaande brief heeft geschreven. Dit bleek niet zo te zijn, waarvoor ik de heer Janssen mijn excuses aanbied.

Lees verder
21 juli 2010

Schriftelijke vragen Floriadepark

Al enige jaren hanteert de gemeente Zoetermeer collectieve maatregelen om misdragingen van individuen aan te pakken. Onlangs bereikte dit beleid een nieuw dieptepunt toen de burgemeester een avondklok instelde voor het Floriadepark.

Lees verder
17 juni 2010

Werkbezoek ID-College

Afgelopen weer organiseerde de afdeling ICT van het ID-College een lagerhuisdebat voor haar leerlingen en lokale politici worden gevraagd om de stellingen te kiezen waarover gedebatteerd wordt. Mijn stelling was: "Een gratis ov-kaart voor middelbare scholieren". Ik had liever gehad dat de stelling over MBO-ers ging, want daar maakt de SP zich al jaren hard voor, maar die stond helaas niet in het rijtje. Het tegen-kamp won glansrijk met sterke argumenten zoals lichaamsbeweging en de korte afstand naar middelbare scholen. Wat mij betreft werd er te makkelijk aan voorbij gegaan dat Nederland, hoe klein het ook is, platteland heeft. We kunnen het geld maar n keer uitgeven en omdat er bezuinigd moet worden is iedere middelbare scholier een ov-kaart geven misschien een overdreven maatregel. Dat neemt niet weg dat er genoeg gezinnen zijn de hoge rekening van het OV voor hun minderjarige kinderen (VO en MBO) gepresenteerd zijn. Een abonnement als het nodig is, zou een goed idee zijn.

Lees verder
3 mei 2010

Dag van de Arbeid in Zoetermeer

Op 1 mei is ook in Zoetermeer de campagne voor de tweede kamerverkiezingen losgebarsten.

Lees verder
29 april 2010

U bent meer dan welkom

Gisteravond werden Lennart Feijen en Simone Buytendijk genstalleerd als commissieleden. Hiervoor moeten allerhande papieren worden ingeleverd en die waren maandag rond 15:00 uur gemaild zodat ze voor de vergadering ingeleverd konden worden.

Lees verder
18 februari 2010

Vanavond in virtueel Zoetermeer

Vanavond ben ik namens de SP aanwezig in Virtueel Zoetermeer op deze nieuwe manier kunnen mensen kennis maken met een Stadhuisplein vol kraampjes en hun favorite politici in virtuele vorm ontmoeten. naast ikzelf zullen de komende tijd ook Daniel Westhoek en Lennart Feijen aanwezig zijn.

Lees verder
18 februari 2010

Op bezoek bij DSW

Dienst Sociale Werkvoorziening (DSW) zorgt in Zoetermeer al 54 jaar (vandaag geleerd) voor een beschutte werkomgeving voor mensen met een arbeidsbeperking. De laatste tijd is er een ontwikkeling geweest waardoor mensen met een WSW-indicatie steeds meer in het "normale" arbeidscircuit meedraaien. Omdat bedrijven wat huiverig zijn om mensen met een beperking een plek te bieden organiseert DSW een aantal keer per jaar een open dag om te laten zien was ze kunnen. Op deze door Floravontuur georganiseerde middag waren tientallen ondernemers aanwezig om zich te laten informeren over de mogelijkheden die DSW te bieden heeft.

Lees verder

Pagina's

U bent hier