h

Blog Daniël Westhoek

22 december 2006

Wat zijn Open Standaarden?

Eerder op dit weblog heb ik al een keer aandacht besteed aan Open Standaarden en Open Source Software. De fractie is van mening dat een stad als Zoetermeer, dat zich profileert als ICT stad, voorop zou moeten lopen in ontwikkelingen wat Open Standaarden en Open Source Software betreft. Echter blijkt de gemeente hier weinig tot geen aandacht aan te besteden. Wil je als stad uitstralen op dit gebied meer te willen, dan zal er eerst gekeken moeten worden in hoeverre Open Standaarden en Open Source Software zijn gemplementeerd in de eigen organisatie. De fractie heeft zeer de indruk dat de gemeente Zoetermeer hier nog niet echt ver in is. Hier zou de fractie graag verandering in willen.

Lees verder
19 december 2006

Regioconferentie

Gisterenavond vond de regioconferentie plaats in Rotterdam. Op de regioconferentie zijn alle afdelingen uit Zuid-Holland bijeen gekomen om de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen vast te stellen. Er waren veel amendementen op het verkiezingsprogramma, dus de hand mocht vele malen de lucht in om voor of tegen een amendement te stemmen. Uiteindelijk is het verkiezingsprogramma, met een aantal aangenomen amendementen, aangenomen. De commissie die het verkiezingsprogramma heeft gemaakt heeft nog wat werk. Maar het is zeker een verkiezingsprogramma dat staat voor een "Beter Zuid-Holland"!

Lees verder
15 december 2006

Opening nieuw clubhuis WeZoDo

Vanmiddag was ik aanwezig bij de opening van het nieuwe clubhuis van WeZoDo. (Stichting Welzijn en Zorg Doven) Hiervoor was WeZoDo gehuisvest aan het Nicolaasplein. Echter voldeed dit pand niet meer aan de eisen. Tevens was men gevestigd op de eerste verdieping, wat de toegankelijkheid zeker niet ten gunste kwam.

Lees verder
14 december 2006

Open Source Software en Open Standaarden

Voor veel mensen zeggen de termen Open Source Software en Open Standaarden niet veel. Het heeft alles te maken met computers, en dan gericht op de software die er op een computer staat geinstalleerd. Vele van u zullen thuis en op het werk Microsoft Windows (XP) hebben staan en gebruiken Microsoft Office. (word, excel, powerpoint, outlook, acces) Deze software is exclusief van Microsoft en u kunt tegen betaling gebruik maken van deze software.

Lees verder
13 december 2006

Algemene Leden Vergadering

Gisterenavond hield de SP haar vierde Algemene Leden Vergadering (ALV) van dit jaar! Deze keer in het teken van de naderende Provinciale Staten verkiezingen.

Lees verder
9 december 2006

Bij de politie

0612091.jpg

Ik ben vandaag op uitnodiging van de politie Haaglanden op het hoofdbureau in Den Haag geweest. Hier werd speciaal voor raadsleden een "raadsledendag" georganiseerd. In de ochtend zijn er verschillende presentaties gegeven. Het onderwerp van de dag was voornamelijk "jongeren". Vanuit verschillende rollen is er gekeken hoe jongeren die dreigen op het verkeerde pad te raken begeleid (of aangepakt) zouden moeten worden.

Lees verder
9 december 2006

Actie: Sloop Pelgrimshoeve?

Gisterenavond hebben een aantal SP-ers flyers uitgedeeld in winkelcentrum Rokkeveen. De SP heeft de mensen genformeerd over de voorgenomen sloop van de Lactohoeve, het oude pand van de Pelgrimshoeve, aan de Rokkeveensewegzuid 104.

Lees verder
8 december 2006

Wederom een goed bezochte Nieuwe Ledenavond

In juni van dit jaar was de Nieuwe Ledenavond al zeer goed bezocht. Gisterenavond was er weer een Nieuwe Ledenavond. Door de Tweede Kamerverkiezingen hebben wij weer veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarom was het weer eens hoog tijd om een Nieuwe Ledenavond te organiseren.

Lees verder
6 december 2006

RandstadRail, het zal nog wel even gaan duren

Op de website van het AD valt te lezen dat een ontwerpfout van de rails waarschijnlijk het probleem is van drie van de vier ontsporingen van de RandstadRail. De wielen van de trein zouden te weinig speling hebben. Als dit waar blijkt te zijn dan ligt er maar liefst 26 Km spoor dat niet aan de eisen voldoet. Dan moet het spoor dus aangepast worden. Als dit laatste het geval blijkt te zijn, dan zullen reizigers nog een lange tijd moeten wachten voordat men weer gebruik kan gaan maken van de RandstadRail. De reizigers zijn dan weer aangewezen op het vervangend vervoer. Ik ben blij dat er tenminste nog vervangend vervoer is. Maar het zou wel zo netjes zijn als dit dan wel gratis is totdat de RandstadRail weer gaat rijden. Ik verwacht spoedig reactie van de verantwoordelijk wethouder en zal, indien blijkt dat RandstadRail nog wel even stil blijft staan, pleiten voor gratis vervangend vervoer.

Lees verder
5 december 2006

Avondje bijscholing

Gisteren hield de gemeenteraad een opinierende raadsvergadering. Het Masterplan 2025, waarin staat welke koers wij als gemeente willen varen, is aan vernieuwing toe. De avond ging voornamelijk over hoe het masterplan 2025 ooit tot stand is gekomen en op welke punten het zeker bijsturing verdient.

Lees verder

Pagina's

U bent hier