h

Alcoholverbodsborden

27 januari 2009

Alcoholverbodsborden

Gisteren stond er in het AD een artikel over alcoholverbodsborden. Helaas was het collegestandpunt omtrent de borden, dat ze niet nodig zijn, geen verassing. In juni vorig jaar heeft de SP een motie ingediend waarin werd voorgesteld om op plaatsen waar alcoholverboden van toepassing zijn dit aan te geven door middel van borden. Ook toen al was de beargumentatie hetzelfde: mensen die het aangaat zijn op de hoogte. Waarom het college vasthoudt aan dit standpunt is voor de SP onduidelijk. Rondvraag onder de, veelal jeugdige, gebruikers van de openbare ruimte leert dat lang niet iedereen op de hoogte is van de verbodsgebieden. Mensen die wel op de hoogte zijn, kwamen achter het verbod doordat zij een bekeuring kregen. Overigens beschikt de SP over aanwijzingen dat zelfs de politie niet altijd op de hoogte is van de alcoholverbodsgebieden.

Volgens de SP is de huidige gang van zaken oneerlijk: Weliswaar wordt men geacht de wet te kennen, maar dan wel binnen het redelijke. Als er ergens een snelheidsbeperking geldt wordt dit ook aangegeven door borden. Doordat veel mensen "the hard way" hebben ondervonden dat er een verbod van toepassing is, heeft de politie heel veel geverbaliseerd.

De SP stelt voor om alle alcoholverbodsgebieden duidelijk aan te geven met borden.

Opmerkelijk is overigens dat direct nadat de SP motie omtrent de borden werd afgewezen, het basketbalterrein aan de Parkdreef is voorzien van borden. Door de huidige plaatsing suggereren de borden dat het verbodsgebied zich beperkt tot het basketbalterrein, het nuttigen van alcohol houdende drank is echter in het hele park verboden. Heeft u dus nog een door de gemeente betaald flesje gluhwein over, geniet daar dan niet hier van.

U bent hier