h

Er is genoeg voor iedereen in Zoetermeer

6 juli 2015

Er is genoeg voor iedereen in Zoetermeer

Op zaterdag 27 juni was een flink aantal SP’ers in het Stadshart actief om de aandacht van de inwoners te richten op de steeds toenemende ongelijkheid in de samenleving. De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. Deze uitspraak gaat zowel op voor personen als voor bedrijven. In Nederland heeft in 2014 de rijkste 10% van de bevolking maar liefst 66% van het vermogen in handen. In 2009 was dit nog 61%. 

Foto: Frits Jansen

Als belastingen rechtvaardiger worden opgelegd, dan is er wèl genoeg voor iedereen, weet de SP. Op dit moment is dat niet zo. SP is voor consequente belastingheffing voor bedrijven, hogere inkomstenbelasting voor de hoogste inkomens en hogere vermogensbelasting voor miljonairs (dus niet voor de ‘normale’ spaarders en huiseigenaren). Op die manier komt er geld vrij om  de armoede aan te pakken. 

Foto: Frits Jansen

Met gebruik van kraskaarten, waarop mensen enkele quizvragen konden beantwoorden over de inkomensverdeling en zo in aanmerking kunnen komen voor een prijs (o.a. een diner voor 10, als genodigde deelnemen aan Prinsjesdag), een soort kegelspel en gesprekken werd de interesse gewekt voor een betere, meer eerlijke, inkomensverdeling. 

Zie ook:

U bent hier