h

SP wil openheid over privatisering SBU

1 oktober 2014

SP wil openheid over privatisering SBU

In 2013 is de gemeentelijke afdeling Stadsbeheer Bureau Uitvoering (SBU) geprivatiseerd. Deze afdeling was onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van het centrum. Het college heeft altijd aangegeven dat de privatisering van de betreffende afdeling de gemeente een flinke bezuiniging zou opleveren. De SP heeft echter altijd kritisch gestaan tegenover de privatisering. De cijfers die het college aan de raad presenteerde waren altijd aannames. Omdat er met de afdeling die verantwoordelijk is voor het zwemaanbod in de stad hetzelfde dreigt te gebeuren wil de SP dat het college openheid geeft over de privatisering van de afdeling SBU. 

De SP heeft na de privatisering van de afdeling SBU nog regelmatig contact met oud medewerkers om een beeld te krijgen van hoe het er na een privatisering aan toe gaat. Dit heeft geresulteerd in een brief aan het college. De brief is op 17 juli 2014 verstuurd. Helaas heeft de SP, zelfs na herhaaldelijk verzoek, nog geen antwoord mogen ontvangen. Omdat de SP tot op heden nog geen antwoord heeft gekregen heeft zij de vragen uit de brief nu gesteld in schriftelijke vragen aan het college.

Fractievoorzitter Daniël Westhoek: “Tijdens het voorjaarsdebat heb ik herhaaldelijk gevraagd om cijfers over de daadwerkelijke besparing nu de afdeling SBU is geprivatiseerd. Uiteindelijk kwam het college met een schatting van rond de € 700.000. Een onderbouwing van dit bedrag bleef echter uit. Omdat ik na diverse gesprekken met oud medewerkers van de afdeling SBU met nog meer vragen zat heb ik een brief gestuurd naar het college om verduidelijking op bepaalde punten. Helaas blijft antwoord uit, zelfs na herhaaldelijk vragen. Omdat ik tot op heden geen antwoord heb gekregen op mijn brief heb ik besloten om dan maar via schriftelijke vragen openheid te vragen. Zeker nu de volgende privatisering binnen de gemeente er al weer aan zit te komen is het belangrijk dat die openheid er is voordat er besloten gaat worden.”

U bent hier