h

Onze kandidaat voor de provinciale statenverkiezingen

9 november 2014

Onze kandidaat voor de provinciale statenverkiezingen

Op 18 maart 2015 vinden er weer verkiezingen plaats voor de provinciale staten. Voor de SP Zoetermeer staat Wim Metselaar op plaats 8 op de kandidatenlijst. Wim stelt zich hier graag nader aan u voor.

Even voorstellen, mijn naam is Wim Metselaar. In aansluiting op mijn verkiezing als kandidaat op de kieslijst voor de provinciale staten 2015 zal ik ter kennismaking iets vertellen over mijn werk, vrije tijd en motivatie.

Na een tijdelijke baan als vakdocent op een school voor lager beroepsonderwijs  ben ik sinds 1978 gaan werken bij de gemeente Den Haag. Daar ben ik begonnen in de Sociale Werkvoorziening,  eerst als werkleider,  later als rayonmanager.  Na zo’n 17 jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik aan de slag gegaan in de automatisering . Naast de verschillende functies die ik in die tijd heb gedaan ben ik ook actief geworden in de medezeggenschap. Inmiddels is die “neventaak” uitgegroeid tot mijn hoofdtaak. Ik werk nu drie dagen per week als vrijgesteld voorzitter voor de ondernemingsraad van het Intern Dienstencentrum. De andere twee dagen als plaatsvervangend voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad.

In mijn vrije tijd ben ik actief in de SP, voorheen bij de afdeling Den Haag zo’n 10 jaar in diverse rollen en sinds kort in Zoetermeer als  organisatie secretaris.  Daarnaast ben ik ook actief als kaderlid bij de vakbond ABVAKABO in diverse bestuursfuncties.  Als natuurliefhebber ben ik geïnteresseerd in alles wat “leeft en groeit” en ga er dan ook graag wandelend of fietsend op uit om daarvan te genieten.

Op de regio conferentie van 1 november 2014 is de kieslijst door de leden vastgesteld en het is mij een eer dat ik daarbij ben gekozen voor plaats acht op de lijst. Een goed bestuur voor de provincie acht ik van groot belang. Naast onze woonplaats is de provincie het meest na gelegen gebied van onze leefomgeving. De kwaliteit en de leefbaarheid daarvan worden in grote mate beïnvloed door de besluitvorming in het provinciebestuur. 

Voor de ruimtelijke ordening heeft de provincie sinds 2013 nieuw beleid ontwikkeld met de nadruk op landschappelijke kwaliteit en verdichting van bebouwde gebieden in plaats van uitbreiding. De SP fractie heeft hierin een belangrijke rol gespeeld en tijdens dit proces afdelingen uit Zuid – Holland daarbij betrokken om knelpunten op lokaal niveau te inventariseren. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de open ruimte in onze dichtbevolkte provincie duurzaam te beschermen.

De afgelopen periode is de SP met deelname aan het college van Gedeputeerde Staten er ook in geslaagd de kosten voor het bestuur met maar liefst 30% te laten dalen ten opzichte van 2010. Een belangrijke ontwikkeling omdat Zuid – Holland geen rijke provincie is en het niet wenselijk is om de lasten voor de burgers te laten stijgen.
Deze voorbeelden laten zien dat de SP wel degelijk in staat is om een positief verschil te maken voor een eerlijker en socialer beleid. Ik zie het als een uitdaging om aan de verdere ontwikkeling daarvan een bijdrage te kunnen leveren en hoop daarbij ook op uw steun te kunnen rekenen.

U bent hier