h

Wim Metselaar

Even voorstellen.

Mijn naam is Wim Metselaar.

Voor nadere kennismaking vertel ik hier iets meer over mijn werk, vrije tijd en motivatie voor de SP.

Na een tijdelijke baan als vakdocent op een school voor lager beroepsonderwijs ben ik in 1978 gaan werken bij de gemeente Den Haag. Daar ben ik begonnen in de Sociale Werkvoorziening, eerst als werkleider, later als rayonmanager.  Na zo’n 17 jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik aan de slag gegaan in de automatisering. Naast de verschillende functies die ik in die tijd heb gedaan ben ik ook actief geworden in de medezeggenschap. Inmiddels is die “neventaak” uitgegroeid tot mijn hoofdtaak. Ik werk nu drie dagen per week als vrijgesteld voorzitter voor de ondernemingsraad van het Intern Dienstencentrum. De andere twee dagen als plaatsvervangend voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad.

Een van de dingen die ik doe is actief zijn in de SP, voorheen bij de afdeling Den Haag zo’n 10 jaar in diverse rollen en sinds 2014 in Zoetermeer als organisatiesecretaris.  Daarnaast ben ik ook actief als kaderlid bij de vakbond FNV in diverse bestuursfuncties. Als natuurliefhebber ben ik geïnteresseerd in alles wat “leeft en groeit” en ga er dan ook graag wandelend of fietsend op uit om daarvan te genieten. Daarnaast maak ik ook graag tijd vrij voor theaterbezoeken en toneelvoorstellingen “op locatie”.

Als organisatiesecretaris van onze afdeling zorg ik voor het opzetten en begeleiden van een actieteam van mensen die aan lokale acties willen meewerken. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de ledenadministratie.

De maatschappij waarin wij leven is geen natuurverschijnsel maar het product van menselijk handelen. Ik voel mij geïnspireerd door kernvisie van de SP (menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit) als maatlat voor een socialere samenleving. Die uitgangspunten motiveren mij niet alleen lid te zijn, maar ook om in praktische zin een bijdrage te leveren. Het werken met verschillende teams aan de lokale activiteiten sluit daar prima op aan.

juni 2016

U bent hier