h

DWD krijgt weer een cadeautje

25 februari 2011

DWD krijgt weer een cadeautje

In 2009 redde het college met bijna 2 ton staatssteun het op sterven na dood zijnde Dutch Water Dreams. Schandalig, want uit het bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag bleek toen al dat het bedrijf schulden van meer dan 24 miljoen had en dat een faillissement slechts een kwestie van tijd zou zijn. Gek genoeg staat de SP alleen in haar protest tegen het koste wat het kost in stand houden van niet levensvatbare leisurebedrijven.

Afgelopen maand was het raak. DWD is failliet. Natuurlijk is het leuk om gelijk te krijgen, maar dit gaat de stad tonnen, zo niet miljoenen kosten. Het college heeft namelijk besloten de erfpachtcanon open te breken met als doel de erfpacht te verlagen. Op de vraag van de SP waarom het college met geld strooit als er 12 miljoen bezuinigd moet worden gaf het college aan dat de erfpacht gebaseerd is op het verwachte bedrijfsresultaat. Dit zou betekenen dat DWD de grond in de toekomst min of meer gratis gaat krijgen.

Een erfpachtcanon ligt normaal gesproken vast voor een langere periode en het maakt niet uit welke ondernemer de grond pacht of dat er sprake is van een faillissement. De huidige situatie laat zich het best vergelijken met een belastingaanslag waarbij u als inwoner zelf een bedrag mag invullen. Het zou heel sympathiek zijn, maar de gemeente krijgt binnen de kortste keren grote financile problemen.

De SP verzet zich al jaren tegen de leisureagenda die de inwoners veel geld kost en er voor zorgt dat de stad haar groene karakter steeds verder kwijtraakt.

U bent hier