h

Bomen SOS-geel lijken verloren

28 februari 2011

Bomen SOS-geel lijken verloren

Maandag hebben Groenlinks en de SP samen een interpellatie gehouden met als doel het tegengaan van de voorbarige kap van 48 watercipressen.

De bomen zorgen volgens een aantal buurtbewoners voor onacceptabele overlast. Meerdere werkbezoeken leidden tot de conclusie dat er wel enige overlast is maar dat daar best mee te leven valt. Wel zijn de bomen flink uit de kluiten gewassen, maar om ze dan maar helemaal te kappen gaat volgens de SP te ver.

Een kapvergunning wordt door het college aan een door de raad vastgesteld kader getoetst. Dat dit kader wel erg ruim is valt overal in de stad te zien. Een aantal verontruste geelbuurtbewoners zocht de politiek op en dit was direct aanleiding om vast te stellen dat er een nieuw en strakker beleidskader moet komen. Inmiddels wordt daar al bijna een jaar aan gewerkt. Voor het college een prima situatie want zolang het nieuwe kader niet is vastgesteld blijft het oude van kracht.

De bomenkap aan het sos-geel wordt nu dus getoetst aan het oude kader wat op z'n zachtst gezegd niet zo netjes is omdat deze voorgenomen kap nou net de druppel is om tot een nieuw beleid te komen.

binnenkort dient de zaak voor de rechter in een laatste poging de kap uit of af te stellen tot het nieuwe beleid er is.

U bent hier