h

Jongerencentrum Houtbuurt

23 juni 2009

Jongerencentrum Houtbuurt

Toen de SP in 2008 voor de motie met betrekking to het jongerencentrum in de Houtbuurt stemde was er geen informatie beschikbaar over de meervoudige problematiek. De SP zag en ziet nog steeds een jongerencentrum als een faciliteit voor de jeugd van de wijk.
Dat een jongerencentrum bijdraagt aan een vermindering van jongerenoverlast is ondermeer gebleken bij de realisatie van De Spott in aan de Prismalaan. De bezwaren van de bewoners zijn echter begrijpelijk.

De bewoners willen oplossingen zien voor de ernstige overlast die tot voorheen de Houtbuurt teisterde. Nu is, door een alcoholverbod, de overlast sterk afgenomen. Volgens de SP was een alcoholverbod niet nodig geweest omdat de overlastgevende activiteiten al verboden en strafbaar zijn. Een alcoholverbod is echter makkelijker te handhaven en dus een makkelijke oplossing voor een tekort aan handhavingscapaciteit.

Het huidige voorstel voorziet in de behoefte van jongeren aan een hangplek en een sociaal caf. Ook met de vrezen van de buurtbewoners wordt rekening gehouden: de twee bussen van Mooi! zijn flexibel inzetbaar en zo kan iedereen rustig uitproberen hoe het bevalt.

Een van de belangrijkste redenen voor de SP om positief tegenover dit voorstel te staan zijn de garanties voor participatie door middel van bewonerswerkgroepen. Daarnaast is er een mogelijkheid om over ongeveer een half jaar weer een grote bewonersavond te houden. Tegen die tijd kunnen we, wat de SP betreft, met opnieuw alle opties open de situatie bekijken.

U bent hier