h

Hertenkamp in Rokkeveen

29 maart 2007

Hertenkamp in Rokkeveen

Een tijdje geleden stond er een alarmerend artikeltje in het Streekblad over het hertenkamp aan het Lakpad in Rokkeveen. Het was modderig en zou slecht onderhouden zijn. Ook was volgens het artikeltje niet duidelijk wie er verantwoordelijk voor is.

streekblad-09-03-2007-herten.jpgIk ben hier eens achteraan gegaan en het blijkt dat het terrein toen Rokkeveen gebouwd werd onteigend is en dat er toen als clausule is opgenomen dat er herten gehouden mochten worden door de vorige eigenaar. Het terrein is dus eigendom van de gemeente en de herten van een particulier (op dit moment niet meer de originele grondeigenaar, maar een opvolger).

Verder bleken er afspraken te zijn gemaakt om het terrein op te knappen. De drassigheid komt eigenlijk iedere winter voor. Dit is geen probleem voor de herten. Zowel de gemeente als de eigenaar van de herten waren niet blij met het bewuste krantenartikel omdat hierin een geheel onjuiste voorstelling van zaken werd gegeven.

Naar alle waarschijnlijkheid ziet het gebied er binnenkort weer netjes uit. Een lang slepend probleem is dat mensen zaken over het hek gooien die niet tot het dieet van de herten behoren. Hier heb ik aandacht voor gevraagd. De herteneigenaar is dagelijks op het terrein dus omwonenden kunnen hem aanspreken met vragen over herten en hun voedselwensen.

U bent hier