h

Stallingsverbod Stadhuis

24 september 2007

Stallingsverbod Stadhuis


Verbod hangt achter ieder raam

Sinds begin van deze maand geldt er een stallingsverbod bij de ingang van het Stadhuis aan de marktzijde. Nagenoeg achter ieder raam van het Stadhuis hangt een pamflet dat het verboden is hier nog langer fietsen te plaatsen. Tevens is er ook een bord geplaatst met de verwijzing naar de APV. Desondanks houden de inwoners van Zoetermeer zich niet echt aan dit verbod. Zo bleek zaterdag maar weer eens.


toch negeert men het massaal

Er is overigens een duidelijk patroon merkbaar. In de ochtend gaat het vaak goed met het stallingsverbod. Dan staan er geen fietsen voor het raam en op het trottoir. Maar later op de dag, zodra een iemand zijn/haar fiets er wel plaatst volgen er snel meer. Dus een geval van als er een schaap over de dam is volgen er meer. Misschien ligt het ook aan het feit dat de gratis bewaakte fietsenstalling in de loop van de middag ook overvol is. En men wil zijn fiets toch zo dicht mogelijk aan het begin van de stad plaatsen. Omfietsen naar een van de andere gratis fietsenstallingen ziet men niet zitten.


Overvolle bewaakte fietsenstalling.

Maar ook het handhavingsbeleid laat te wensen over. Mensen worden er wel op gewezen dat hun fiets er niet geplaatst mag worden. Maar een aanpak zoals in Leiden dat de fietsen gewoon verwijderd worden en dat je deze tegen betaling terug kunt krijgen is er niet. En een dergelijke maatregel zou denk ik een stuk efficinter kunnen zijn!

U bent hier