h

Minister heeft problemen met afdrachtsregeling SP

22 september 2007

Minister heeft problemen met afdrachtsregeling SP

Op de website van de Volkskrant valt vandaag te lezen dat Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken van alles wil doen om de afdrachtsregeling van de SP op te heffen. Zij stelt onder andere:

Dit is gebruik van overheidsgeld voor een ander doel dan waarvoor het is bestemd.

Waar zou ik het geld anders aan uit moeten geven? Een nieuwe TV, een nieuwe computer? Nee, ik heb het geld gewoonweg niet nodig. Ik ben geen raadslid geworden vanwege de riante vergoeding die je hier voor krijgt ( 1580,00 per maand), maar om iets te kunnen betekenen voor de samenleving. Door het geld aan de landelijke partij te schenken hoop ik een signaal af te geven dat ik het dus zeker niet voor het geld doe. Tevens zie ik veel van het geld dat ik naar de partij stort weer terug. Zo kan ik gratis cursussen volgen en kunnen wij als afdeling regelmatig flyers en dergelijke laten drukken voor acties.

Dat ik mijn geld naar de landelijk SP stort is dan toch gewoon mijn eigen zaak? De minister kan de wet wat mij betreft wijzigen, maar dat zorgt er nog iet voor dat de afdrachtsregeling van de SP teniet wordt gedaan. Nu wordt het geld direct naar de landelijke SP overgemaakt. Ik krijg dan vervolgens 25% terug voor de kosten die ik maak omdat ik raadslid ben. En zelfs van de 25% hou ik nog geld over.

Maar als de minister de wet wil wijzigen om te voorkomen dat een sp-er zijn geld direct laat overmaken naar de rekening van de SP dan zie ik niet in wat dit voor oplossing is. Dan laat ik toch eerst het geld overmaken naar mijn eigen rekening waarna ik het weer overmaak naar de landelijke partij. Hier kan de minister weinig aan veranderen. Als zij daar de wet ook op aan wil passen gaat zij de vrijheid van een individu aantasten en dat zal door de Tweede Kamer toch niet geaccepteerd worden.

Overigens begrijp ik niet waarom de minister een probleem heeft met de afdrachtsregeling. Haar eigen partij kent ook een dergelijke regeling, net zoals nagenoeg alle overige politieke partijen, zoals vandaag ook te lezen valt in de volkskrant.

U bent hier