h

Geef gehoor aan de oproep, boycot Total!

29 september 2007

Geef gehoor aan de oproep, boycot Total!


Op 21 juli 2005 riep ik op mijn eigen weblog al op om het benzinestation Total te boycotten. Vanaf die dag heb ik nooit meer bij een Total benzinestation getankt of ook maar iets gekocht. Jammer dat veel andere mensen dat helaas nog wel dagelijks doen.

Vandaag heeft onder andere de SP nogmaals aangedrongen om massaal het benzinestation Total te boycotten. Het benzinestation Total is verreweg de grootste investeerderin Birma. Nu Birma (Myanmar) de laatste dagen veel in het nieuws is wegen de vele demonstraties tegen het militair bewind wordt er nogmaals een beroep gedaan op de burgers om een gebaar te maken dat de situatie in Birma zo niet langer kan. Boycot daarom bedrijven, zoals Total, die investeren in het huidige Birma.

In Augustus 2005 heeft de SP Zoetermeer een demonstratie van het Burma Centrum Nederland (BCN) bij het bedrijf World Wood aan de Hoefweg in Bleiswijk gesteund. Dit bedrijf was (en mogelijk nog steeds) de grootste importeur in Nederland van Birmees teak-hout. De actievoerders toen onder andere een zelfgemaakte boom bij zich met de tekst Birma sterft. Een petitie is toen overhandigd aan de managers van World Wood.


Actievoerders tijdens de demonstratie bij het bedrijf World Wood aan de Hoefweg in Bleiswijk

U bent hier