h

Stadsexcursie stadsvisie 2030

23 juni 2007

Stadsexcursie stadsvisie 2030

Vandaag ben ik mee geweest met de stadsexcursie voor de stadsvisie 2030. Samen met twee collega raadsleden, Helen du Bois en Sjef van Put, wethouder Emmens, een aantal ambtenaren en een twintigtal inwoners van Zoetermer hebben we een rondje Zoetermeer gedaan. Het doel van de excursie is om van de inwoners zelf te horen hoe zij Zoetermeer in 2030 zien. Deze suggesties worden meegenomen in het opstellen van de stadsvisie 2030.

De inwoners zijn eerst ontvangen op het Stadhuis en mochten zij van het uitzicht vanaf de 15e verdieping genieten. Daarna zijn we achtereenvolgens naar de volgende locaties in Zoetermeer geweest: Hoeve Kromwijk, Meerpolder & Buitenpark, Winkelcentrum Buytenwegh en de Mandelabrug.

Bij iedere locatie is er aan de hand van stellingen over verschillende onderwerpen gesproken. Ook voor ons als raadsleden is het goed om te horen hoe de visie van de inwoners is op de toekomst van Zoetermeer. Naar voren is gekomen dat de stad zeker groen moet blijven en dat de voorzieningen weer veel meer op wijk- en buurtniveau moeten worden geregeld. Klinkt voor mijn als SP-er als muziek in de oren!

U bent hier