h

Onrust om WMO-loket

20 juni 2007

Onrust om WMO-loket

Tijdens de raadsvergadering van maandag 18 juni heeft de VVD een interpellatiedebat aangevraagd naar aanleiding van een enqute over het WMO-loket. De VVD vond het blijkbaar van dermate belang dat het tijdens een raadsvergadering ter spraken gebracht moest worden. Zoals ik al eerder heb aangegeven sta ik persoonlijk alle verzoeken tot interpellatie toe. Dit is in mijn ogen een democratisch recht van ieder raadslid. Zelf heb ik de resultaten van de enqute ook gezien en had hier wat vragen over willen stellen tijdens de raadscommissie Samenleving, 26 juni 2007.

Uit de enqute blijkt dat er een aantal mensen duidelijk heeft aangegeven dat het WMO-loket niet gemakkelijk te bereiken is. Ook de toegankelijkheid blijkt nog niet optimaal te zijn. Zowel de VVD als de SP hebben tijdens de behandeling van de WMO nadrukkelijk aangegeven moeite te hebben met de plaatsing van het WMO-loket in de publiekshal. Dit is minder goed te bereiken dan de oude WVG locatie en men moet weer opnieuw gaan spelen met de toegankelijkheid van het loket. De wethouder heeft echter beloofd dat de bereikbaarheid en de toegankelijkheid goed zal zijn. Dit blijkt dus niet helemaal het geval, hoewel het aantal klachten over de bereikbaarheid en de toegankelijkheid in het algemeen genomen best mee valt. Maar dat wil niet zeggen dat er geen actie ondernomen moet worden.

De VVD heeft een motie (voorstel) ingediend waar een flink aantal punten in staan die de toegankelijkheid en de bereikbaarheid moeten verbeteren. Dit voorstel hebben wij echter niet gesteund. De reden hiervoor is dat er zeer veel punten in de motie opgesomd zijn en wij niet op de stoel van de wethouder willen gaan zitten. De wethouder moet de vrijheid hebben om zelf oplossingen te bedenken. De wethouder heeft een aantal toezeggingen gedaan en ik vertrouw erop dat de wethouder deze ook na zal komen. Komt hij deze toezeggingen niet na, dan trekken we natuurlijk gewoon aan de bel!

U bent hier