h

Algemene Leden Vergadering

12 mei 2007

Algemene Leden Vergadering

Afgelopen donderdag heeft de afdeling een Algemene Leden Vergadering (ALV) georganiseerd. Deze ALV stond in het teken van de verkiezingen van het nieuwe bestuur. De leden hebben binnen de SP het laatste woord. Daarom zijn het ook de leden die het nieuwe bestuur moeten kiezen.

Anthoni de Bruin en Jan Velner hebben aangegeven zich niet meer verkiesbaar te stellen voor het bestuur. Daar in tegen hebben wel drie nieuwe leden zich verkiesbaar gesteld voor het bestuur, namelijk Oskar van Rijswijk, Lennart Feijen en Enid Scipio. Marga Berendse, Frits Jansen, Ed Sanders en Herwijn van Elswijk hebben zich wel Herkiesbaar laten stellen.

Alle kandidaten voor het bestuur zijn met een grote meerderheid door de leden gekozen tot bestuurslid van de afdeling Zoetermeer. Danil Westhoek is vanwege zijn functie als fractievoorzitter ook lid van het bestuur. Hij hoeft echter niet gekozen te worden door de leden.


Het nieuw gekozen bestuur (minus Daniel)

Het nieuwe bestuur heeft ook een aantal ambities voor het komende jaar:

Betere samenwerking bestuur en fractie
Het nieuwe bestuur wil de samenwerking met de fractie verbeteren. In het verleden opereerde de fractie en het bestuur vaak langs elkaar heen. Dit is verre van daadkrachtig. Daarom is er besloten dat de fractie ook zo veel mogelijk aanwezig zal zijn bij bestuursvergaderingen. Het is de bedoeling dat het bestuur, en in het verlengde daarvan de leden, meer deel gaan neem aan de politieke discussies.

Meer organiseren voor leden
Het bestuur wil meer gaan organiseren voor de leden. Het afgelopen jaar is het erg druk geweest met maar liefst drie verkiezingen. Zoals het er nu uit ziet zal de eerste volgende verkiezing pas in 2009 plaatsvinden. Het is dan van groot belang om de leden wel te blijven binden. Daarom wil het bestuur thema-avonden gaan organiseren. Tijdens een thema-avond zal een bepaald onderwerp centraal staan en er zullen eventueel sprekers van buitenaf worden uitgenodigd om de discussie wat meer op gang te brengen. En natuurlijk zullen de scholingsavonden worden voortgezet.

Meer aandacht voor nieuwe leden
De SP is in zetelaantal erg gegroeid. Maar in ledenaantal is de SP ook erg gegroeid. Voor de afdeling geldt ook dat er het afgelopen jaar aardig wat nieuwe leden erbij zijn gekomen. Deze trend lijkt zich ook voor het komende jaar nog voort te zetten. Het nieuwe bestuur vindt dat er meer aandacht besteed moet worden aan de nieuwe leden. Daarom zullen alle nieuwe leden weer persoonlijk bezocht gaan worden en wordt er eens in de paar maanden een speciale avond georganiseerd voor alle nieuwe leden.

In de komende weken zullen alle bestuursleden nog persoonlijk wat over zich vertellen. Dit zal geplaatst worden op dit weblog. Zo komt u meer te weten van de mens achter het bestuurslid .

Tijdens de ALV heeft zowel het bestuur als de fractie een verslag afgelegd van het afgelopen jaar. Dit zijn altijd de formele zaken die geregeld moeten worden. De afdeling heeft middels de SPot, het inlegvel van de afdeling, en de website goede media om de leden op de hoogte te houden van de activiteiten van de afdeling. Toch is het mondeling toelichten van de activiteiten die de afdeling heeft ondernemen goed en tevens is er dan voor de leden ook meteen de mogelijkheid om vragen te stellen als er onduidelijkheden bestaan.

De tijd na de pauze was gereserveerd voor ontspanning en vermaak. Er was een Afrikaanse verhalenverteller uitgenodigd. Al verhalenvertellend en regelmatig spelend op een Afrikaans instrument nam hij de hele zaal mee in zijn verhaal.


De verhalenverteller in actie
De avond is zeer goed bezocht. Zowel door leden die al wat langer lid zijn als door nieuwe leden. De zaal die wij gehuurd hadden was nog bijna te klein ook. Hieruit mag het bestuur zeker concluderen dat het aantal leden dat betrokken is bij de afdeling weer stijgende is. En daar mag het oude bestuur zeer trots op zijn en het nieuwe bestuur dankbaar gebruik van gaan maken!

Foto's: Winfried Klos

U bent hier