h

"Debatje" met Nawijn

16 november 2006

"Debatje" met Nawijn

Ik werd vandaag gebeld of ik misschien vanavond in de uitzending op Radio West zou willen reageren op de uispraak van Hilbrand Nawijn dat zijn Partij voor Nederland de "SP van de rechter kant is".

Na een voorgesprek kwam de presentator van het programma erachter dat ik ook kandidaat Tweede Kamerlid ben. Aangezien het programma gaat over "net niet kandidaten" vond de presentator het ook wel leuk mij gedurende de hele uitzending erbij te houden. Dus werd het reactie geven op een uitspraak van Hilbrand Nawijn ineens een soort debatje.

Onderwerpen die aan bod kwamen was het zogenaamde sociale gezicht van Hilbrand Nawijn versus het sociale beleid waar de SP al vele jaren voor staat en ook deze verkiezingen weer. Dat zijn bijvoorbeeld: Weg met de no-claim, geen marktwerking in de zorg en de armoede, met name onder kinderen, aanpakken. Punten waar Hilbrand Nawijn hele andere ideeen over heeft.

Verder kwam de aanwezigheid van Hilbrand Nawijn in de Tweede Kamer en de gemeenteraad aan bod. In de Tweede Kamer is Hilbrand Nawijn regelmatig niet aanwezig. Het is goed als een gemeente een Tweede Kamerlid heeft. Maar als deze tijdens behandeling van belangrijke zaken niet aanwezig is in de kamer, zoals de bespreking van de dienstregeling van de NS, dan vind ik dit zeer jammer. Hilbrand Nawijn had kunnen pleiten voor behoud van de sneltrein in Zoetermeer.

Meer spreektijd was mij helaas niet gegund. Het was dan ook maar een krap uurtje, inclusief de reclame onderbreking.

U bent hier