h

RandstadRail rijdt toch wel zondag

28 oktober 2006

RandstadRail rijdt toch wel zondag

Tijdens de fractievergadering van afgelopen donderdag was de RandstadRail nog onderwerp van gesprek. We hadden een memo gekregen dat de RandstadRail zondag 29 oktober niet zou gaan rijden. Reden genoeg om tijdens de eerst volgende raadsvergadering, a.s. maandag, de wethouder verkeer en vervoer eens wat vragen te gaan stellen. Tevens kwamen er vanuit andere fractie ook geluiden en voorstellen op het bericht dat de RandstadRail niet zou gaan rijden.

Maar gisterenavond is dan toch het besluit genomen om de RandstadRail van start te laten gaan. Nog niet op de krakeling, maar wel het deel naar Oosterheem. De fractie betreurd het ten zeerste dat de krakeling nog niet in gebruik genomen wordt. Maar gezien de staat van een aantal haltes kan daar ook gewoon niet gereden worden.

Het een en ander zal op een later tijdstip vast geevalueerd worden. De SP is voornamelijk benieuwd waarom de RandstadRail nou zo snel (3 maanden) van start moest gaan. Als er een meerrealistische planning gemaakt was wist iedereen wanneer de RandstadRail zou gaan rijden. Nu hebben de burgers meer dan recht van spreken als ze zeggen "zie je wel, ze konden het toch niet waar maken!".

U bent hier