h

Raadsexcursie RandstadRail

21 oktober 2006

Raadsexcursie RandstadRail

Als gemeenteraad hebben wij ook wel eens excursies om op locatie wat meer informatie te krijgen over een bepaald onderwerp. In commssieverband of zelfs raadsbreed wordt er dan een bezoek gepland. Afgelopen dinsdag was er een raadsexcursie georganiseerd bij RandstadRail. Raadsleden hadden de mogelijkheid om met een testrit van de RandstadRail mee te rijden.

DSCF0124.JPG

Afgelopen maandag stonden de kranten vol met negatieve berichten over de start van RandstadRail. Slechte prestaties tijdens de testritten zouden de start van RandstadRail eind oktober in gevaar brengen. Dus een goede reden om zelf eens een testritje mee te rijden. Zijn de problemen echt zo erg? Of maakt de media het allemaal erger dan het is? De praktijk mag het uitwijzen!

We zijn zowel door de "krakeling" als helemaal naar Den Haag geweest. De rit door de krakeling verliep vlekkeloos. Geen problemen met het voertuig, seinen en wissels. Ook de rit naar Den Haag mosterstraat ging zeer goed. Op de terugreis, net voor het station Laan van NOI zien we dat een sein op rood staat.

DSCF0139.JPG

Vrij normaal dat een sein op rood staat. Echter toen het na een paar minuten nog niet groen werd begon de betuurder grapjes te maken over een rit die hij de dag ervoor had gemaakt. Toen had hij namelijk 2 uur voor dit sein staan wachten. Want alle seinen op het traject bleven toen op rood staan. Dit probleem bleek zich nu weer voor te doen. Dus wij zagen ons al twee uur stil staan. Maar na ongeveer 30 minuten was de storing verholpen en de rest van de reis verliep ook goed.

De verantwoordelijken die ook mee reden zijn allemaal nog zeer positief over de start eind oktober. En na de rit, ondanks het probleem met de seinen, heb ik er ook nog steeds goede hoop op dat RandstadRail gewoon eind oktober zal gaan rijden.

Hierbij nog wat overige foto's:

DSCF0126.JPG
Het interieur van het RandstadRail voertuig DSCF0128.JPG
In tegenstelling tot de Sprinter kunnen reizigers nu ook vooruit kijken. (Net zoals in een tram) DSCF0131.JPG
Dit bericht is hopelijk na eind oktober niet meer te lezen DSCF0134.JPG
De Haagse tramtunnel

U bent hier