h

Bezoek inspraakavond Fivelingo

6 oktober 2006

Bezoek inspraakavond Fivelingo

Na een telefoontje van een verontruste buurtbewoner besloot ik om eens poolshoogte te gaan nemen op de door de gemeente georganiseerde inloop avond. De ambtenaar die de avond organiseerde verwachte een vrij kleine opkomst dus zetten we een tafel in de gang van de basisschool waar de avond plaatsvond. De avond ging over het aanleggen van 34 parkeerplaatsen, ergens aan het Fivelingo.

De buurtbewoners die toch in behoorlijk grote getallen kwamen waren weinig gecharmeerd van de plannen van de gemeente. De ambtenaar kreeg regelmatig het verwijt te horen dat de bijeenkomst alleen maar een formaliteit was en dat de plannen toch wel doorgedrukt zouden worden, terwijl die er juist stond om naar de buurt te luisteren. Ook het feit dat de ambtenaar en ik koffie kregen en dat we in de hal stonden was volgens sommigen een blijk van desinteresse. Uiteindelijk werd ik ook voor rotte vis uitgemaakt omdat ik als raadslid niet alle stukken ken. Mijn verdediging was dat ik per maand ruim 1000 pagina's krijg te verwerken, al zou ik alles lezen kan ik het toch niet onthouden.

Een aantal mensen waren wat minder negatief, maar hadden uit de brief begrepen dat de gemeente op het punt stond om te beginnen met de aanleg van de parkeerplaatsen. Dit bleek niet het geval te zijn, de avond was juist georganiseerd om te kijken of daar behoefte aan is. Al met al blijkt dat de mensen redelijk weinig vertrouwen hebben in de manier waarop het lokale bestuur werkt. Toch jammer want de avond heeft, buiten het gescheld om, zeker bijgedragen aan de kennis over de wensen van de buurt.

In de buurt rond de Fivelingo is overigens al jaren sprake van parkeeroverlast en er wordt daarover regelmatig geklaagd bij de gemeente.

Ewout den Heijer

U bent hier